Credible Crypto: ‘Bitcoin gaat in 2023 nog naar 130.000 dollar’

De pseudonieme analist Credible Crypto deelt met zijn ruim 338.000 volgers op Twitter dat de volgende bullrun voor bitcoin al begonnen is. Volgens de analist onderging bitcoin van juni tot december 2022 de langste consolidatieperiode uit zijn geschiedenis en belooft dat een hele hoop voor de bullrun die ons op dit moment te wachten staat.

30 procent langer

"De expansie is begonnen. Ditmaal na een consolidatieperiode die 30 procent langer was dan de consolidatie die voorafging aan de grote rally's van 2019 en 2020. Als je dacht dat die koersexplosies indrukwekkend waren, dan zal deze je nog verrassen", aldus Credible Crypto.

Eerder deelde de analist dat het belangrijk is voor bitcoin om door een 'saaie' periode van zijwaartse koersactie te gaan. Dat is volgens hem nodig om een stabiele basis te bouwen voor een nieuwe rally.

"Het moet saai zijn, dat is onderdeel van het proces. Hoe saaier het is, hoe beter de expansie tijdens de bullrun", zo gaat de analist verder. Nu het bodemproces van bitcoin achter de rug is, wacht de analist op een gigantische opleving tijdens de zogenaamde vijfde golf.

Elliot Wave Theory

Credible Crypto is een aanhanger van de zogenaamde Elliot Wave Theory, een theorie die gelooft dat de koersen van financiële assets zich in golfbewegingen ontwikkelen. De theorie is grotendeels gebaseerd op de psychologie van de massa.

"Nu onze vierde golf compleet is, heb ik de grafiek geüpdate met de tijdsperiode van de vierde golf. We kunnen opnieuw zien dat de invalidatie van 14.000 dollar nooit bereikt is en dat we ons kunnen opmaken voor de vijfde golf", aldus een optimistische Credible Crypto.

Volgens de theorie gaat een bullish asset door een periode van vijf golven, waarbij de eerste, derde en vijfde golven periodes zijn waarin de koers naar boven bewegen. Op basis van zijn grafiek lijkt Credible Crypto een koers van 130.000 dollar te voorspellen voor het einde van 2023.

Dat zou betekenen dat bitcoin nog voor de halving van 2024 door het dak gaat. Daarmee zou deze bullrun een unicum zijn, omdat ze meestal pas beginnen na de halving. Maar we laten ons uiteraard graag verrassen. Op het moment van schrijven handelt bitcoin op een koers van 27.897 dollar.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....