Crypto analist: crypto crash onderweg voor XRP koers – wat gaat Ripple doen?

14279 totale weergaven
De strijd van XRP op de cryptomarkt ondanks juridische duidelijkheid

De XRP koers bevindt zich volgens een crypto analist in een gevaarlijke zone. Nadat XRP op maandag onder $ 0,42 kwam te liggen, volgde het een bearish patroon en kan deze week het begin zijn van een behoorlijke daling voor de altcoin. Hierdoor zou XRP tegen 2026 zo laag als $ 0,07 kunnen gaan.

In dit artikel kijken we naar de XRP koers verwachting van crypto analist ‘The Ripple Effect’ en naar de huidige koers van de altcoin. Ook kijken we kort naar hoe de Ripple rechtszaak met de SEC ervoor staat, de rechtszaak die mogelijk pas in 2026 zal eindigen.

XRP koers verwachting – wat gaat Ripple doen?

The Ripple Effect heeft afgelopen maandag een tweet gedeeld, waarin de analist benoemde dat XRP sinds zijn piek van 2018 binnen een bearish patroon valt. Toen de altcoin op maandag onder $ 0,40 daalde, zou de altcoin het patroon van een WAVE C correctie kunnen volgen.

Op basis hiervan verwacht de analist dat er mogelijk een grote sell-off te wachten staat voor XRP. Maar het is nog niet voorbij, want als XRP tot zondag boven $ 0,42 blijft liggen, dan valt de koers buiten deze wave en zou Ripple andere dingen kunnen doen in de komende jaren.

Hoewel sommigen verwachten dat de Ripple rechtszaak tegen de Securities & Exchange Commission (SEC) in zijn laatste fase zit, denkt The Ripple Effect dat deze rechtszaak nog 2 jaar zal duren tot juli 2026. Het einde van deze rechtszaak is een belangrijke katalysator voor de toekomst van XRP en tot deze tijd, kunnen stijgingen voor de altcoin erg beperkt zijn.

Het goede nieuws is dat het er voorlopig niet naar uitziet dat XRP onder $ 0,42 gaat dalen aan het einde van de week. Sinds de crypto crash aan het begin van de week, heeft de XRP koers een sterke rebound gemaakt vanuit $ 0,40 en zou het de komende week weer boven zijn 30-daagse moving average (geel) kunnen breken.

XRP koers grafiek
XRP koers grafiek – TradingView

Deze vrijdagochtend ligt de XRP koers op $ 0,4626 na een stijging van 4% in de afgelopen 24 uur, dit is tevens een stijging van 15% in de afgelopen 7 dagen. Deze prestatie is erg bijzonder, gezien de crypto markt vandaag met 1,8% is gedaald, wat betekent dat XRP mogelijk ondergewaardeerd was en daarom weer boven $ 0,45 is gestegen.

Maar kan de Ripple rechtszaak nog tot 2026 duren? Hoewel het onzeker is wanneer er rechtspraak komt in deze rechtszaak, is XRP vandaag gestegen als gevolg van verwachtingen dat het einde nabij is voor de zaak. In dit geval zou XRP niet naar $ 0,07 gaan, maar eerder boven $ 2 stijgen in de komende twee jaar.

 

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

Gaat Ripple stijgen of hebben deze crypto’s meer potentie?

Er lijkt deze ochtend veel hype te zijn rondom XRP, waardoor de koers behoorlijk is gestegen, dit is echter de zoveelste keer dit jaar dat de rechtszaak ‘bijna’ voorbij is. Hoewel XRP potentie heeft om dit jaar nog behoorlijk te stijgen, is het ook de #7 grootste cryptomunt met een market cap van $ 25 miljard, waardoor stijgingen zeer beperkt kunnen zijn.

XRP kan een goede aanvulling zijn voor je crypto portfolio, maar het is ook een idee om te kijken naar nieuwe cryptomunten die potentie hebben om x10 of zelfs x100 te gaan. Hierdoor is het mogelijk met een kleine investering veel geld verdienen wanneer deze cryptomunten exploderen in populariteit. In dit artikel kijken we naar 2 nieuwe altcoins die voor een lage prijs te koop zijn in de presale en binnenkort gelist zullen worden op exchanges.

Pepe Unchained (PEPU)

Pepe Unchained (PEPU) is een meme coin, maar niet zomaar een meme coin, het is namelijk ook de native token van de opkomende Pepe blockchain. Deze Layer-2 op Ethereum zal profiteren van de voordelen van Ethereum, in combinatie met lage transactiekosten, hoge snelheden en dubbele staking beloningen.

Dit betekent dat PEPU niet alleen mee kan liften op Pepe Coin (PEPE), de #3 grootste meme coin op de markt, maar ook zijn eigen intrinsieke waarde heeft. Pepe Unchained is tijdens de presale bezig met het ontwikkelen van zijn blockchain en het bouwen van zijn community, terwijl de presale zelf al meer dan $ 3,28 miljoen heeft opgehaald.

Je kunt PEPU tijdens de presale kopen voor een lage prijs van $ 0,0083926 per token, een prijs die dit weekend zal stijgen. Tijdens de presale kun je ook kiezen om vroegtijdig te staken, om passieve beloningen te verdienen met een huidige APY van 573%, voordat de token met een hogere prijs gelanceerd wordt op zijn eerste exchange.

 

Pepe Unchained ($PEPU)

Pepe Unchained - veelbelovende meme coin met eigen blockchain

  • Zeer hoge staking beloning
  • Lage bridge kosten tussen ETH en PEPU
  • Zeer krachtige eigen blockchain
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

Base Dawgz (DAWGZ)

Base is een relatief nieuwe blockchain die sinds zijn lancering in 2023 veel vaart heeft opgebouwd, hierdoor zijn er meme coins zoals Brett (BRETT), die een market cap van ruim $ 2 miljard hebben behaald. De volgende Base meme coin die kan exploderen is Base Dawgz (DAWGZ) met zijn multi-chain functionaliteit.

Base Dawgz weet als geen ander dat de crypto markt een groot avontuur is, wat tevens ook het thema van deze meme coin is. Deze liefde voor avontuur moet onder meerdere blockchains verspreid worden, daarom zal DAWGZ gebruikt kunnen worden op Base, maar ook op Ethereum, de Binance Smart Chain, Polygon, Avalanche en Solana.

Je kunt DAWGZ kopen voor $ 0,0061 per stuk en sinds kort ook staken, waardoor je momenteel gigantische beloningen verdient met een APY van 1943%. Wees er snel bij want dit percentage neemt snel af naarmate meer investeerders de presale binnenstormen en te profiteren van deze staking rewards.

 

Multi-chain meme coin

Base Dawgz - base jumping meme coin over meerdere chains!

  • Beschikbaar op meerdere blockchains
  • Meme coin gebaseerd op base jumping
  • Onderdeel van legendarische dog meme coins
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe zelf onderzoek.

 

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...