Crypto analist: DOGE koers op het punt van breakout ondanks dip – wat doet Dogecoin?

706 totale weergaven
DOGE koers op het punt van breakout |
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Ondanks de recente dip heeft Dogecoin in het weekend een stijging ingezet die mogelijk kan zorgen voor een doorbraak. Er heerst een bullish sentiment omtrent deze meme coin en de verwachting is dan ook dat er binnenkort een behoorlijke stijging aankomt. Wat doet Dogecoin?

Op het moment van schrijven heeft Dogecoin (DOGE) een koers van $ 0,11219 en is daarmee nog 1,23% lager dan een week geleden, maar volgens crypto analisten zal er binnenkort een rally aankomen voor deze coin waarmee de koers mogelijk wel eens kan gaan exploderen.

Technische analyse Dogecoin koers

De market cap van Dogecoin is $ 16,42 miljard op het moment van schrijven. De koers zelf zit op $ 0,11219 en is hiermee 0,31% hoger dan gisteren en 5,27% hoger dan een maand geleden.

Het directe resistance niveau zit op $ 0,12176, we zagen in juni hoe de Dogecoin koers in eerste instantie faalde om daarbovenuit te komen voordat dat in juli wel even lukte. Toen kon de meme coin dat niveau echter niet lang vasthouden. Mocht dat nu wel lukken zoals de bullish analisten dat voorspellen, dan zal dat mogelijk een rally gaan veroorzaken. Het volgende weerstandsniveau zit dan op $ 0,13132 en vervolgens op $ 0,14495.

Dogecoin koers, TradingView
Dogecoin koers, bron TradingView

Als de crypto analisten het echter niet aan het juiste eind hebben, dan kan de koers mogelijk gaan dalen richting het support niveau van $ 0,10035 waar het vanaf augustus over het algemeen boven bleef.

Dat gezegd hebbende, in de afgelopen 24 uur is het trading-volume gestegen met 46,77% naar $ 754,85 miljoen en we zien dan ook dat de RSI aan het stijgen is richting een bullish sentiment, deze staat momenteel namelijk op 56,88.

Een koersstijging zit er volgens de analisten dus aan te komen en volgens crypto analist Mister Crypto, zullen AI coin en meme coins als Dogecoin met name hard gaan stijgen.

Dogecoin is dus niet de enige meme coin die mogelijk gaat stijgen, Shiba Inu lijkt bijvoorbeeld ook klaar voor een uitbraak.

Nieuwe meme coins met potentie

Of DOGE op een breakout staat of niet, het zal waarschijnlijk niet meer zo exploderen zoals het in het begin deed. Tegenover de ICO van Dogecoin, is het namelijk al met meer dan 20.000% gestegen en is het vandaag de dag dan ook de grootste meme coin op de crypto markt. Dergelijke stijgingen zien we met name bij nieuwe cryptomunten. Op dit moment zijn er bijvoorbeeld een aantal meme coins in presale die mogelijk gaan exploderen als ze eenmaal op de exchanges gelist worden.

Pepe Unchained ($PEPU) – Eigen blockchain waar je op kan bouwen

Terwijl andere cryptomunten uit een dip proberen te komen, blijft de presale van Pepe Unchained ($PEPU) inkomsten vergaren. Met een totale opbrengst van $ 19,4 miljoen, zou het zeer binnenkort wel eens de oogverblindende $ 20 miljoen voorbij kunnen vliegen.

Dit project trekt niet voor niets zoveel investeerders, het heeft namelijk zijn eigen L2 blockchain ontwikkeld op het Ethereum-netwerk. DOGE zelf is de enige meme coin die ook een eigen L2 blockchain bouwde en dat illustreert, maar alleen hoe succesvol een dergelijke coin kan worden.

De blockchain van Pepe Unchained is sneller, goedkoper en efficiënter dan Ethereum en het biedt een eigen meme coin launchpad, gedecentraliseerde exchange en block explorer.

Binnenkort zullen developers zich daarnaast kunnen aanmelden voor “Pepe Frens With Benefits” om op de Pepe Unchained L2 ecosysteem te gaan bouwen. Zij krijgen hier $PEPU voor terug.

Het is nog niet te laat om te investeren in de succesvolste presale van 2024. Je kunt een $PEPU token op dit moment nog kopen voor $ 0,00998. Morgen zal de prijs gaan stijgen naar $ 0,00999, dus wacht niet te lang.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Flockerz ($FLOCK) – Invloed op de keuzes van het project

Aangezien de presale van Pepe Unchained al een tijdje bezig is, is de prijs al een paar keer opgeschroefd en de staking rewards zijn ook lager geworden vergeleken met het begin. Een project dat nog niet zo lang in presale is, is Flockerz ($FLOCK).

Flockerz introduceert Flocktopia, een land waar het volk, ofwel de flock, het voor het zeggen heeft. Alle belangrijke keuzes van het project gaan namelijk via een stembus waarbij de $FLOCK holders hun stem kunnen uitbrengen.

De flock belooft hiermee dus een sterke community te worden van leden die allemaal het beste willen voor hun investering. Maar het meest opvallend is het feit dat investeerders bij elke stem die ze uitbrengen, er $FLOCK tokens voor terugkrijgen met het eerste Vote-To-Earn model.

Wie liever op de bank blijft zitten in plaats van naar de stembus te gaan, zit bij Flockerz ook goed. Hier kunnen investeerders namelijk genieten van de 2568% APY staking rewards die over de komende twee jaar een passief inkomen kunnen genereren.

Je hebt al een $FLOCK token voor slechts $ 0,0057699, dus grijp je kans en geniet ervan om invloed te hebben op het project waarin jij investeert.

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
DogecoinMeme coin

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...