Crypto analisten voorspellen mogelijk begin van bearish rally

239 totale weergaven
crypto bearish

De cryptomarkt lijkt op een punt te staan waar een bearish rally mogelijk is volgens analisten die on-chain data hebben geanalyseerd. Door toenemende volatiliteit en negatief sentiment zijn de koersen de afgelopen week aardig aan het dalen. Sinds begin augustus zien we een instabiele markt en experts waarschuwen dat dit kan leiden tot verdere dalingen, beginnend bij de Bitcoin koers.

Kan de crypto markt nog meer bearish worden?

Volgens crypto analist JJ C. Moreno zijn er duidelijke signalen dat de Bitcoin markt nog steeds volatiel is. Hij baseert dit op data van CryptoQuant’s Bull-Bear Market Cycle Indicator. Deze indicator laat zien dat de markt diep in een bearish fase zit. Dit betekent dat de kans op verdere koersdalingen groot is, vooral omdat herstel voorlopig niet in zicht is.

De indicator gebruikt een 365-daags gemiddelde en een korter 30-daags gemiddelde om het marktsentiment te meten. Beide gemiddelden wijzen op een afname van het vertrouwen onder investeerders. Deze negatieve trend drukt de Bitcoin koers, wat ook invloed heeft op andere tokens.

Uit cijfers van DeFiLlama blijkt dat de totale waarde vastgezet in Bitcoin (TVL) is gezakt naar $623,61 miljoen. Tegelijkertijd zijn de transactiekosten gestegen naar bijna $500.000 in de afgelopen 24 uur. Dit wijst op afnemende interesse in Bitcoin investeringen door de aanhoudende onzekerheid in de markt.

Bitcoin koers vecht om belangrijke steun te behouden

Op dit moment schommelt de Bitcoin koers nog wel boven de belangrijke supportlijn van $57.500. De huidige koers ligt rond de $59.410 volgens CoinMarketCap.

Technische indicatoren op de kortere termijn laten zien dat Bitcoin onder druk blijft staan. De Relative Strength Index (RSI) bevindt zich op 44,39, onder het neutrale punt. Dit geeft aan dat de verkopers de overhand hebben. Als de RSI onder de 50 blijft, kan dit leiden tot verdere dalingen in de koers.

Als de markt zich toch herstelt, kan de Bitcoin koers mogelijk doorbreken boven de $60.000, met een volgende doelkoers van $62.000. Hoewel herstel mogelijk is, wijzen de huidige signalen echter op een voortzetting van de bearish trends op korte termijn.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...