Crypto-ETF's in Canada en Brazilië dalen hard door markttumult

Crypto-ETF's in Canada en Brazilië dalen hard door markttumult

Bitcoin exchange-traded funds (ETF's) dalen hard op de Canadese en Braziliaanse markten. Het past in het beeld van een fikse correctie op alle financiële markten, waaronder de bitcoinmarkt.

Bitcoin fondsen (ETF's)

De bitcoin prijs is onder de $21.000 gezakt, het laagste niveau sinds begin 2021. Aandelen die aan bitcoin zijn gelinieerd, zoals deze ETF's, worden ook in deze daling meegetrokken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een exchange traded fund (etf) volgt de prijs van de onderliggende asset, in dit geval bitcoin. Stijgt de prijs van bitcoin, dan stijgt het aandeel ook. Het is een meer laagdrempelige manier om kennis te maken met bitcoin en zijn volatiliteit, want je hoeft de asset niet zelf te bewaren of aan te kopen.

In de VS moeten deze spot ETF's nog goedgekeurd worden, maar in landen als Canada en Brazilië bestaan al langer deze beleggingsproducten. Fondsen die last hebben van de malaise zijn Purpose Bitcoin ETF (BTCC), Evolve Bitcoin ETF (EBIT) en de CI Galaxy Bitcoin ETF (BTCX.B). Deze zijn allen genoteerd aan de Toronto Stock Exchange, en de ETF's daalden met dubbele cijfers.

Canada heeft vanaf februari 2021 groen licht gegeven aan bitcoin-ETF's met Purpose Bitcoin ETF als debutant. In Brazilie, waar in maart 2021 de eerste bitcoin spot ETF is goedgekeurd, is een vergelijkbaar beeld te zien. Het product QBTC11 van QR Asset Management, wordt verhandeld op de belangrijkste beurs van Brazilië, de B3. Ook dat aandeel kende een zeer moeizame beursdag.

Met de huidige ontwikkelingen op de markt lijkt een bitcoin spot ETF in Amerika verder dan ooit.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Canada ETF Bitcoin ETF Brazilië

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties