Crypto exchange Upbit is 159.000 keer het doelwit geweest van hackers in eerste helft 2023

Dit aantal is meer dan dubbel zo hoog als in de eerste helft van 2022 en een enorme toename van 1.800% vergeleken met dezelfde periode in 2020, volgens Dunamu.

De Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange Upbit is in de eerste helft van 2023 meer dan 159.000 keer het doelwit van hackers geweest, volgens het bedrijf dat het exploiteert.

De cijfers zijn gerapporteerd door Dunamu, het bedrijf dat Upbit bezit en exploiteert, aan de Zuid-Koreaanse vertegenwoordiger Park Seong-jung van de People Power Party, volgens een rapport van 9 oktober van het in Zuid-Korea gevestigde Yonhap News Agency.

Het rapport toont een stijging van 117% ten opzichte van de eerste helft van 2022 en een indrukwekkende toename van 1.800% ten opzichte van de eerste helft van 2020.

Upbit is een van de grootste cryptocurrency exchanges in Zuid-Korea, met een handelsvolume van ongeveer $1,2 miljard per 24 uur, volgens CoinGecko. Andere grote exchanges zijn onder andere Bithumb, Coinone en Gopax.

Om pogingen tot hacking te bestrijden en de beveiliging te versterken, heeft Dunamu gezegd dat Upbit het aandeel van de fondsen dat in cold wallets wordt bewaard, heeft verhoogd naar 70%. Upbit heeft ook de beveiligingsmaatregelen voor fondsen in hot wallets verhoogd.

Hot wallets worden vaker gehackt dan cold wallets omdat hun privésleutels online worden opgeslagen, in tegenstelling tot de laatste, waar de sleutels offline worden bewaard op externe harde schijven en USB-sticks.

Upbit heeft in 2019 te maken gehad met een exploit van $50 miljoen. Maar sindsdien heeft Upbit geen enkele beveiligingsinbreuk meer gehad, aldus een woordvoerder van Dunamu tegen Yonhap.

"Na het hackincident in 2019 hebben we verschillende maatregelen genomen om herhaling te voorkomen, zoals het verspreiden van hot wallets en het beheren ervan, en tot op heden heeft geen enkele cyberinbreuk plaatsgevonden."

Upbit moest echter de diensten voor Aptos-tokens eind september stopzetten nadat het platform een nep-token genaamd "ClaimAPTGift.com" niet herkende, dat 400.000 Aptos-wallets bereikte.

Seong-jung erkende dat cryptocurrency-hacks over de hele linie zijn toegenomen, maar riep de Zuid-Koreaanse overheid op om meer actie te ondernemen:

"Het Ministerie van Wetenschap en Technologie moet grootschalige whitewashing-oefeningen uitvoeren en de informatiebeveiligingsomstandigheden onderzoeken ter voorbereiding op cyberaanvallen tegen virtuele activawisselingen waar pogingen tot hacken vaak voorkomen."

"De rol van het Ministerie van Wetenschap en ICT bij het beheren en toezicht houden op hen is vaag," voegde Seong-jung eraan toe.

Cointelegraph heeft contact opgenomen met Upbit voor commentaar, maar heeft geen onmiddellijke reactie ontvangen.

Ondertussen zijn crypto-exchanges in september het doelwit geweest van een reeks aanvallen.

De in Hong Kong gevestigde exchange CoinEx heeft in september te maken gehad met een hack van $70 miljoen nadat een van de privésleutels van het bedrijf was gecompromitteerd. Het bedrijf heeft verklaard dat getroffen gebruikers zullen worden gecompenseerd voor verloren fondsen.

Bij een afzonderlijke aanval verloor de HTX-exchange van Huobi Global $7,9 miljoen bij een exploitatie op 24 september.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...