Crypto expert: XRP koers breakout na Ripple rechtszaak – kan Ripple 1 euro worden deze week?

23317 totale weergaven
Ripple vs. SEC - strijd om cryptoregels barst los

De XRP koers staat op het punt van uitbreken, althans dat denken meerdere crypto analisten nu het er op lijkt dat de SEC en XRP de rechtszaak met een schikking gaan beëindigen. Deze geruchten komen op gang nadat duidelijk is geworden dat Ripple en de SEC een belangrijke meeting hebben. 

In deze meeting wordt verwacht dat de partijen een oplossing zoeken voor de inmiddels jarenlange juridische strijd. Hoe hoog de schikking zal zijn, is onbekend, maar bij de schikking zal Ripple naar alle waarschijnlijkheid een miljoenenbedrag overmaken naar de Amerikaanse financiële toezichthouder.

Ripple CEO verwacht snelle uitkomst

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, laat regelmatig wat van zich horen aangaande de rechtszaak. Hij laat weten snel een uitkomst te verwachten, waarbij er voor het eind van de zomer volledige duidelijkheid moet zijn rondom de rechtszaak.

Brad Garlinghouse

De SEC klaagde Ripple in 2020 aan voor het verkopen van een ongeregistreerd effect. De toezichthouder gaf aan dat Ripple in 2013 voor meer dan $ 1,3 miljard aan XRP-tokens verkocht heeft aan investeerders, maar dat dit gedaan is met de belofte dat de prijs van de token zou kunnen stijgen, wat van de investering een effect doet dat ingeschreven zou moeten zijn bij de toezichthouder.

De zaak wordt al lange tijd gevolgd door crypto traders, omdat de uitkomst van de rechtszaak een groot effect kan hebben op de gehele crypto markt. Mocht Ripple schuldig verklaard worden, kunnen ook andere cryptomunten een aanklacht van de SEC verwachten.

Met een schikking blijft de vraag wat de verdere aanpak van de SEC zal zijn vergeleken met de crypto markt, maar er lijkt in de Verenigde Staten een steeds gunstiger sentiment rondom crypto te ontstaan, nu ook presidentskandidaat Kamala Harris positief tegenover crypto lijkt te staan.

Hierdoor kan er steeds meer politieke druk op de SEC komen te staan om de heksenjacht op de crypto markt te staken. Het helpt daarbij ook mee dat de huidige rechtszaak tegen Ripple al jaren duurt en er nog altijd geen duidelijke overtuiging is dat de SEC juridisch gezien een punt heeft.

XRP koers kan uitbreken

De huidige koers van XRP staat rond de $ 0,60 en heeft een daling van 3,70% meegemaakt in de afgelopen 24 uur. De verwachting is echter dat bij een snelle uitkomst in de rechtszaak de koers terug kan stijgen tot boven de $ 1. Deze uitkomst kan al in de komende 24 uur naar buiten komen.

Momenteel heeft de koers te maken met een weerstandsniveau op $ 0,66 waar het eerst doorheen moet breken. Daarna kan het snel doorstijgen naar $ 0,70 en bij positief nieuws rondom Ripple vs SEC door verdere weerstandsniveaus breken.

Hieronder vind je een overzicht van voorgaande ondersteunings- en weerstandsniveaus.

xrp koers support

Veel traders kijken geïnteresseerd naar de ontwikkelingen rondom XRP, omdat de rest van de markt vandaag relatief stabiel lijkt te zijn. Er zijn nauwelijks stijgingen en dalingen genoteerd in de top cryptomunten de afgelopen uren.

Deze cryptomunten profiteren mee van nieuwe stijgingen

Als er goed nieuws komt rondom de zaak van Ripple zal dit niet alleen de XRP koers naar nieuwe hoogtes duwen, maar ook effect hebben op de gehele crypto markt. Een aantal nieuwe cryptomunten kunnen op deze manier maximaal profiteren en snel na hun lancering grote stijgingen noteren.

Hieronder vind je twee cryptomunten die onlangs gelanceerd zijn in een presale, en bij hun officiële lancering bij exchanges een extra stijging door kunnen maken.

Pepe Unchained – de bekende kikker op een eigen blockchain

Pepe Coin is één van de interessantste meme coins van het moment, maar daar is nu een nieuwe variant bijgekomen; Pepe Unchained. Hiermee breekt Pepe zich los van andere blockchains om volledig op een eigen tweede laag van het Ethereum-netwerk te draaien.

Deze eigen blockchain geeft de meme coin extra voordelen zoals lagere transactiekosten en een veel snellere verwerking van transacties. Daarnaast zijn alle transacties van Pepe Unchained gemakkelijk terug te vinden in de ledger van de eigen chain.

Pepe Unchained presale

De presale van het project heeft momenteel al meer dan $ 5,3 miljoen opgehaald en is hard op weg naar de volgende mijlpaal. Daarbij wordt de prijs van de token opnieuw verhoogd, waardoor je er op tijd bij moet zijn als je nog tegen het huidige tarief van $ 0,0086304 wilt investeren.

Pepe Unchained ($PEPU)

Pepe Unchained - veelbelovende meme coin met eigen blockchain

  • Zeer hoge staking beloning
  • Lage bridge kosten tussen ETH en PEPU
  • Zeer krachtige eigen blockchain
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

WienerAI – crypto token met eigen AI-trading bot

WienerAI is een meme coin met een teckel, maar eigenlijk nog veel meer dan dat. Het project heeft een eigen AI-trading bot ontwikkeld die je kan helpen met het vinden van breakouts zoals de potentiële breakout van de XRP koers.

Hier kun je vervolgens snel op handelen, zodat je de crypto markt een stapje voorblijft en maximaal kunt profiteren van toekomstige stijgingen. Ook de token zelf kan grote stijgingen doormaken zodra het gelist wordt bij exchanges.

De presale van het project is bijna afgelopen nadat er al meer dan $ 7 miljoen opgehaald is. Je hebt nog iets meer dan 5 dagen de tijd om jouw $WAI tokens via de website van het project in te kopen.

Beste AI meme coin

WienerAI - deels worst, deels AI 100% crypto

  • Meme coin met unieke AI-functies
  • Direct na aankoop kun je de tokens staken
  • Sterke tokenomics voor uitrol na lancering
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

 

Lees meer over:
RippleSECXRP

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...