Crypto genegeerd: Wat denken Biden en Trump wel?

2007 totale weergaven
Crypto genegeerd: Wat denken Biden en Trump wel?

Het eerste debat tussen president Joe Biden en kandidaat Donald Trump was gevuld met discussies over economie, abortusrechten, immigratie en buitenlands beleid. Wat echter opviel, was de volledige afwezigheid van het onderwerp cryptocurrencies, ondanks de enorme bedragen die crypto-lobbyisten hebben opgehaald om invloed uit te oefenen op de verkiezingen van 2024.

Dit roept serieuze vragen op over de prioriteiten van beide kandidaten. En op persoonlijk vlak had ik van beide kandidaten meer verwacht!

Politieke uitgaven in de miljoenen

Drie door crypto ondersteunde politieke actiecomités (PAC) hebben gezamenlijk $ 202,8 miljoen opgehaald en $ 93,6 miljoen uitgegeven om de verkiezingen van 2024 te beïnvloeden. Fairshake PAC heeft $ 177,8 miljoen opgehaald en $ 70,8 miljoen uitgegeven, voornamelijk aan aanvalscampagnes voor congreskandidaten.

Twee andere PACs, Protect Progress en Defend American Jobs, hebben samen $ 22,8 miljoen uitgegeven na $ 25 miljoen te hebben opgehaald.

Onzekerheid binnen de Democratische partij

Na Biden’s tegenvallende debatoptreden rijzen er binnen de Democratische Partij twijfels over zijn vermogen om het land te leiden. MSNBC’s Nicole Wallace legde uit hoe een kandidaat zijn gedelegeerden zou kunnen vrijgeven, en Joy Reid besprak de circulerende regels.

Hoewel niemand denkt dat het waarschijnlijk is, toont het feit dat een liberale zender dit onderwerp aansnijdt aan dat er zorgen zijn over Biden’s kandidatuur. David Plouffe, een Democratische strateeg, noemde het debat een “Defcon 1 moment” en benadrukte de zorgen van kiezers over Biden’s leeftijd.

Betekenis voor Crypto

Als Trump wint, zou dit grote implicaties kunnen hebben voor de cryptowereld. Trump heeft al aangegeven dat hij een einde wil maken aan Biden’s “oorlog tegen crypto” en heeft beloofd Bitcoin-miners te steunen. Dit zou kunnen leiden tot een gunstiger klimaat voor cryptocurrencies in de Verenigde Staten, wat op zijn beurt de markt aanzienlijk zou kunnen stimuleren.

De onzekerheid binnen de Democratische Partij en de twijfels over Biden’s vermogen om te regeren, versterken de mogelijkheid dat Trump het Witte Huis terugwint. Voor de crypto-gemeenschap zou een overwinning van Trump betekenen dat de sector eindelijk de politieke steun krijgt die het nodig heeft om verder te groeien en innoveren.

Biden’s ambigue houding

President Biden heeft sinds zijn aantreden een meer kritische houding tegenover crypto ingenomen. Hij benoemde Gary Gensler als voorzitter van de SEC, die bekend staat om zijn strenge handhavingsacties tegen crypto-bedrijven. Biden ondertekende ook een uitvoeringsbevel om een regelgevend kader voor crypto op te stellen en bekritiseerde de energieconsumptie van digitale activa.

Tegelijkertijd verkennen recente rapporten de mogelijkheid dat de president crypto-bijdragen voor zijn herverkiezingscampagne accepteert.

Betekent dit dat Biden zijn standpunt aan het versoepelen is, of is het gewoon een slimme campagnezet?

Verloren kansen

Het niet bespreken van cryptocurrencies tijdens het debat is een gemiste kans voor beide kandidaten om hun visie op deze belangrijke sector te delen. De enorme bedragen die door crypto-lobbyisten zijn opgehaald, tonen aan dat de sector serieus genomen wordt in politieke kringen.

Desondanks lieten zowel Biden als Trump deze kans liggen, wat vragen oproept over hun betrokkenheid bij en begrip van de digitale economie.

Crypto in de politiek

Het volgende debat op 10 september biedt een nieuwe kans voor Biden en Trump om het onderwerp crypto aan te snijden. Veel crypto-gebruikers roepen de moderators op om vragen te stellen over digitale activa, gezien het groeiende belang van crypto in de economie.

Het uitblijven van een duidelijke visie op crypto kan een gemiste kans zijn voor beide kandidaten om de steun van de digitale gemeenschap te winnen.

Samenvatting

Het eerste debat tussen Biden en Trump liet belangrijke vragen onbeantwoord voor de crypto-gemeenschap. De afwezigheid van het onderwerp cryptocurrencies roept twijfels op over de prioriteiten en visie van beide kandidaten. De enorme bedragen die door crypto-lobbyisten zijn opgehaald, benadrukken de ernst waarmee de sector genomen moet worden.

Blijf geïnformeerd, volg de politieke ontwikkelingen en wees kritisch over de standpunten van de kandidaten ten aanzien van de digitale economie.

xoxo Sophia!

Lees meer over:
BidenTrumpVS

Door: Sophialine Marlowe

Na haar studie journalistiek is Sophialine begonnen als crypto journalist bij Bitcoinmagazine.nl. Haar professionele schrijfstijl en uitgebreide kennis maken haar artikelen uitermate interessant en nuttig voor zowel de beginnende als de gevorderde crypto investeerders....