Nexo stopt met bedienen Amerikaanse klanten

In mei stortte op spectaculaire wijze het Terra-protocol in elkaar, waarbij voor 40 miljard dollar aan vermogen in rook opging. Veel partijen in de industrie waren op de één of andere manier financieel verbonden aan Terra en kwamen daardoor in grote liquiditeitsproblemen terecht.

Nexo heeft nergens last van

Het Zwitserse Nexo is vandaag met een verklaring gekomen, waarin het aangeeft helemaal geen last te hebben van alle problemen. “Zoals de afgelopen maanden hebben onderstreept, is Nexo anders dan alle andere crypto-leenplatforms. Wij doen niet aan ongedekte leningen, hadden geen exposure op LUNA of UST, zijn niet gered met kapitaal en hebben nooit de opnames stopgezet”, zo schrijven ze in de verklaring.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook heeft Nexo er vrijwillig voor gekozen om, op basis van “The BlockFi Order” van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) van februari 2022, de onboarding van nieuwe Amerikaanse klanten te stoppen en hebben bestaande klanten niet meer de mogelijkheid om nieuwe fondsen te ‘staken’ op het platform.

Op die manier wil Nexo eerst het oordeel van de SEC af te wachten over dergelijke producten, voordat het deze weer gaat aanbieden. Ze willen duidelijkheid hebben omtrent de regels en verantwoordelijkheden, voordat ze verdergaan met deze dienst. Een heel volwassen standpunt van het Zwitserse Nexo.

Een rente van 36 procent?

Het klopt dat Nexo één product heeft waarbij de rente 36 procent op jaarbasis bedraagt. Dat gaat echter om het ‘staken’ van een altcoin die daarvoor op zijn beurt 60 procent betaalt. De rente op bitcoin loopt echter nooit op tot 36 procent en ligt vaak tussen de 1,5 en 7 procent.

“De hoge rente op Axie Infinity is een uitzondering waar we ook niet mee adverteren in ons marketing materiaal”, aldus Nexo in het persbericht. Het lijkt erop dat ze zoveel mogelijk weg willen blijven van alle hype.

Nexo lijkt op dit moment niet in de problemen te zitten, maar het blijft een risico om je bitcoin bij dit soort partijen onder te brengen. Je krijgt de rente over je bitcoin niet voor niets, dat betekent dat er risico mee gepaard gaat. Houd dat altijd in je achterhoofd.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....