Cryptobank Genesis ontslaat 30% van personeel

Genesis Global Trading moet 30% van zijn personeel de laan uitsturen, meldt Coindesk. Bedoeling is om de kosten te verlagen en de efficiëntie te verhogen, zo verklaart het cryptobedrijf.

Coindesk baseert zich op een bron die zegt circa 30% van het totale personeelsbestand is ontslagen. Nu werken er nog 145 mensen bij het bedrijf uit New York, vallend onder Digital Currency Group. Afgelopen zomer schrapte Genesis ook al 20% van zijn mensen. Met name bij de afdelingen sales en business development vallen klappen.

Genesis is een handelshuis voor vermogende mensen en bedrijven. Ze handelen in spots en derivaten, maar ze doen ook aan het (uit) lenen van cryptomunten. Ze hadden onder meer 175 miljoen dollar aan cryptovaluta bij FTX.com staan, dat inmiddels in een faillissementsprocedure is verwikkeld. Ook hebben ze last van lagere koersen en veel minder interesse onder investeerders in deze aanhoudende bearmarkt.

Ook ligt er nog een claim van 1,2 miljard dollar wat tegen het failliete crypto-hedgefonds Three Arrows Capital is ingediend. Onder meer Gemini wil weer geld van Genesis: zij hadden 900 miljoen dollar uitgeleend aan Genesis om mee te handelen en zo rente te genereren voor hun Earn product. Ook het Nederlandse Bitvavo eist nog 297 miljoen dollar van Genesis.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...