Cryptobank vraagt bescherming tegen juridische claims

Cryptobank vraagt bescherming tegen juridische claims

Hodlnaut heeft in Singapore ​​bescherming gevraagd tegen schuldeisende partijen. De cryptobank moest vorige week plots de opnames stopzetten wegens financiële problemen. Dat maakt het bedrijf bekend in een nieuw statement.

Deze week is er een aanvraag ingediend bij het Hooggerechtshof van Singapore om bescherming te vragen tegen juridische claims en procedures van schuldeisers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze gaan daarmee een vergelijkbaar traject in zoals Zipmex en Vauld, die ook al bescherming tegen schuldeisers hebben gevraagd. Hodlnaut werkt samen met een aantal juridisch specialisten om hun activa te gaan liquideren. Weliswaar tegen lagere marktprijzen, maar de opbrengst is nodig om een deel van de schulden af te lossen. Op 19 augustus wordt een volgende update verwacht.

Hodlnaut is in 2019 opgericht als renteplatform naar het model van Celsius. Gebruikers konden hun bitcoin storten en in ruil daarvoor krijgen ze rente op hun bitcoin. In december 2021 had het bedrijf ruim $500 miljoen aan assets onder beheer en 10.000 actieve gebruikers.

Klanten kunnen momenteel niet bij hun bitcoin of crypto's, en het is onduidelijk wanneer deze activa wel beschikbaar komen. Dat is namelijk het risico als je je bitcoin bij een derde partij stalt. Zodra deze in de problemen komt, ontstaat er onzekerheid omtrent je bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin faillissement

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties