Cryptobedrijf Hodlnaut op zoek naar investeerders of kopers

Volgens Bloomberg is Hodlnaut op zoek naar investeerders. Ze willen het bedrijf en andere activa verkopen om de meubels te redden.

Potentiële kopers

Hodlnaut is een leenplatform uit Singapore. In de slipstream van Celsius, BlockFi, Vauld en Voyager kwam ook Hodlnaut in de financiële problemen.

Toevallig (of juist helemaal niet) zijn dit allemaal lending platformen. Klanten kunnen er cryptovaluta stallen tegen een rente, of er bijvoorbeeld leningen krijgen met cryptovaluta als onderpand.

Er hebben een aantal partijen geïnformeerd over de aankoop van Hodlnaut. Daarnaast zijn er ook claims ingediend tegen de failliete cryptobeurs FTX.

Nadat ze schuldeisersbescherming hadden gezocht, ontvingen de nieuwe managers van Hodlnaut meerdere biedingen. Het cryptobedrijf is in trek en momenteel onderzoeken ze de opties.

De nieuwe leiders onderhandelen momenteel over de geheimhoudingsovereenkomsten (NDA’s) met potentiële investeerders.

Leningen en schuldeisers

Hodlnaut Group was in totaal $160,3 miljoen verschuldigd aan bedrijven en entiteiten zoals de Algorand Foundation, Samtrade Custodian, S.A.M. Fintech en Jean-Marc Tremeaux.

Ze hadden naar verluidt $18 miljoen op beurzen zoals FTX, Binance en OKX staan. Op FTX stond 514 bitcoin, ruim duizend ether en 280.000 aan stablecoins.

Hodlnaut kreeg faillissementsbescherming van een rechtbank in Singapore nadat het de opnames van het platform maanden geleden al stopzette. Daardoor kan het bedrijf onder toezicht van de rechtbank nu herstructureren.

Ee Meng Yen Angela en Aaron Loh Cheng Lee van EY Corporate Advisors zijn door de rechtbank aangesteld als interim-juridisch managers.

Een aantal weken geleden wezen schuldeisers van Hodlnaut het voorgestelde herstructureringsplan af. Ze eisten dat de activa van het platform zouden worden geliquideerd. Ze wilden de waarde van het bedrijf maximaliseren. Nu is er goed nieuws: er zijn potentiële kopers.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfaillissement