Cryptobedrijf Hodlnaut verdacht van fraude

Crypto-leenplatform Hodlnaut
is onderdeel van een politie onderzoek in Singapore. De mensen achter het bedrijf worden verdacht van fraude en bedrog, drie maanden na het bevriezen van de klantentegoeden en het indienen van een voorlopig faillissement.

Het management zou volgens de autoriteiten ‘valse verklaringen hebben afgelegd en niet eerlijk zijn over de exposure van het bedrijf aan een bepaald token’. Het geplaagde
bedrijf heeft een reeks liquiditeitscrises en juridisch getouwtrek achter de rug.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Want Hodlnaut is een van de vele slachtoffers van het FTX handelsplatform, de geldschieter had 13,1 miljoen dollar bij FTX gestald. Dat kwam nog bovenop eerdere problemen, want in augustus dit jaar vroeg het bescherming tegen schuldeisers bij het gerechtshof van Singapore.

In de zomer was er sprake van een financieel tekort van 193 miljoen dollar na het verdampen van de TerraUSD stablecoin en het ineenstorten van cryoto hedgefonds Three Arrows Capital eerder
dit jaar. Vauld uit Singapore en ook Zipmex uit Thailand zitten in vergelijkbare problemen.

De huidige cryptodrama’s zijn voor de toezichthouder van Singapore aanleiding om de bescherming voor particulieren aan te scherpen.

Het onderzoek komt op het moment dat de financiële toezichthouder van Singapore
de regels voor consumentenbescherming wil aanscherpen. Zo komt er een verbod om bitcoin te kopen met een creditcard en is er een waarschuwing uitgestuurd over FTX-phishingmails.

Lees meer over:
FTXSingapore

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...