Cryptobeurs Bitfinex vertrekt uit Ontario door strenge richtlijnen

Bitfinex trekt zich terug uit de Canadese provincie Ontario. Dat maakt de cryptobeurs bekend in een persbericht.

Klanten uit Ontario hebben nog tot 1 maart van dit jaar om hun fondsen van het platform te halen. Bitfinex is helder: ”Klanten uit Ontario met open posities wordt ten strengste aangeraden om deze direct te sluiten.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Canadese regelgevers lijken strenger op te treden tegen cryptobeurzen dan voorheen. De toezichthouders weten steeds vaker de weg naar cryptobeurzen te vinden. Zij moeten zich registreren als ‘securities exchange’ of vertrekken uit de desbetreffende provincie. De toezichthouders in Ontario zijn het strengste van het land.

Volgens de Ontario Securities Commission zijn er onder andere problemen met de stablecoin Tether. Cryptobeurs Bitfinex is direct verbonden met Tether via hun moederbedrijf iFinex.

Bitcoin en Canada

Canada staat in de wereld van bitcoin bekend om twee zaken: miners en fondsen. Het land lijkt op verschillende manieren partijen aan te trekken die actief zijn in de bitcoinindustrie. Miners als Hut 8 zitten bijvoorbeeld in Canada. Lokaal kunnen zij energieafspraken maken.

Dat is belangrijk omdat de grootste kostenpost van miners de energierekening is. Als je die van te voren weet of in kunt schatten, kun je er beleid op maken. Tegelijkertijd geeft het lokale energieleveranciers een vaste klant.

Ook op het gebied van fondsen zien we een groei in Canada. Er zijn verschillende miljoenenfondsen die zich bezighouden met bitcoin in het land. Terwijl de Amerikaanse buren nog altijd geen bitcoin etf hebben.

Deze positieve ontwikkelingen rondom bitcoin betekenen niet dat er in het hele land vrij ondernomen kan worden. De provincie Ontario lijkt bijvoorbeeld geen beleid te voeren om partijen aan te trekken. Sterker nog: beurzen, brokers en andere spelers worden vaak weggejaagd.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...