Cryptobeurs FTX haalt $420 miljoen op bij 69 investeerders

Cryptobeurs FTX haalt $420 miljoen op bij 69 investeerders

Cryptobeurs FTX heeft $420.690.000 opgehaald bij 69 investeerders. Door deze nieuwe investeringsronde wordt de totale waarde van de organisatie geschat op $25 miljard. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Onder de investeerders zitten onder andere 'fondsen die worden beheerd door BlackRock'. Ook namen als Tiger Global en Ribbit Capital investeerder miljoenen in FTX.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De handelsbeurs staat bekend om verschillende derivaten rondom cryptocurrency's. Volgens oprichter en directeur Sam Bankman-Fried zijn met name de groeicijfers interessant voor investeerders. Op het moment van schrijven staat er voor bijna $4 miljard aan bitcoin futures open, bijvoorbeeld. Dat was in mei nog zo'n $1 miljard.

Wanneer je dit soort diensten aanbiedt is het handig om in een gunstig ondernemersklimaat te gaan zitten. Niet voor niets verhuisde FTX eerder dit jaar officieel naar de Bahama's. Het bedrijf mag bijvoorbeeld geen diensten leveren aan mensen uit New York.

FTX lijkt voorlopig nog niet klaar met het werven van investeerders. ''Ik vermoed dat er nog een stuk of drie zullen zijn,' zei Bankman-Fried. 'Misschien twee kleine... drie middelmatige tot grote'', zegt Bankman-Fried.

Met deze investeringen wil de cryptobeurs simpelweg sneller groeien en zelf eventueel ook meer overnames doen in de industrie.

Lees meer over:
Opmerkelijk FTX

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties