Cryptobeurs Huobi moet 20% van personeel ontslaan, zorgen over toekomst

Cryptobeurs Huobi moet 20% van personeel ontslaan, zorgen over toekomst

Cryptobeurs Huobi moet noodgedwongen 20% van zijn personeel ontslaan. Dat vertelt Tron-oprichter Justin Sun aan persbureau Reuters. Sun zetelt in de adviesraad van deze Chinese offshore exchange. De bezuinigingsmaatregel moet in het eerste kwartaal zijn weerslag krijgen.

In een interne memo aan het personeel wordt de aanhoudende cryptowinter als reden genoemd. De afgelopen drie maanden heeft het platform circa 20.000 nieuwe gebruikers verwelkomd en dat is zeer laag te noemen. Eerder is Huobi overgenomen door een groep investeerders uit Hong Kong en zij gaan snijden in de kosten nu de bearmarkt voortduurt.

Bovendien had beurs ruim 13 miljoen dollar aan klantentegoeden uitstaan bij de failliete exchange FTX.com. Sun ziet de herstructurering als een 'pijnlijke maatregel op de korte termijn', wat het bedrijf meer vlees op de botten moet geven voor de toekomst.

Op Twitter regent het diverse zwarte scenario's voor het bedrijf. Experts wijzen op het risico als je cryptomunten op deze beurs aanhoudt.

Op Coinmarketcap is Huobi nummer 17 wereldwijd afgemeten naar handelsvolume. Er is 343 miljoen dollar aan cryptomunten verhandeld op het platform de afgelopen 24 uur. Ze beheren 2,5 miljard dollar aan assets.

Lees meer over:
Huobi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties