Huobi verkocht aan investeerders in Hong Kong

Huobi Digital is niet meer in handen van de oprichter. Leon Li Lin verkoopt zijn meerderheidsbelang aan investeerders in Hong Kong. De Chinese ondernemer neemt hiermee afscheid van zijn cryptobeurs die hij in 2013 startte.

In een blogpost geeft de beurs aan dat er voor de klanten op dit moment niets gaat veranderen: ”Het heeft geen invloed op de kernoperaties van Huobi.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De koper is About Capital. Men kondigt gelijk een grote internationale campagne aan. Men wil niet geheel verrassend het merk Huobi verder uitbreiden. Dat gaat gepaard met een kapitaalinjectie om hier budget voor vrij te maken.

Huobi is gevestigd op de de Seychellen. In 2019 stopte het bedrijf met hun diensten aan Amerikaanse klanten. In 2021 moest men het beleid aanpassen in China. Net als andere bedrijven uit de industrie merkte Huobi de gevolgen van een strenger beleid in het land.

Huobi Digital profiteerde flink van de opmars van bitcoinhandel in China. Die groei verdween echter snel toen het regime van het land strenger ging handhaven. Dat resulteerde in een vlucht van tal van bedrijven.

De verkoop komt niet uit de lucht vallen.Investeerders in Huobi werden eerder al ingelicht via de aandeelhoudersvergadering van vorige maand. Onder deze investeerders bevinden zich onder andere ZhenFund en Sequoia China. Er gingen ook geruchten dat partijen als FTX geïnteresseerd waren in een overname.

Het is een investeerdersgroep gevestigd in Hong Kong geworden. Er is geen exact bedrag bekendgemaakt. Voordat de deal definitief rond was sprak men op Bloomberg over bedragen van $3 miljard. Als de bedragen kloppen dan is dit de grootste deal in de industrie ooit.

Huobi verwerkt honderden miljoenen dollars aan handelsvolume per dag. Daarnaast heeft ook nog twee andere takken naast de cryptobeurs: een investeringstaks en een clouddienst.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsHuobi

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...