Cryptobeurzen in India stoppen met stortingen door onzekerheid

Grote cryptobeurzen in India stoppen met het accepteren van geld. Handelaren kunnen geen geld sturen via het populaire betaalplatform genaamd UPI. Naar verluidt komt dit door onzekerheid op het gebied van regelgeving in het land.

Volgens Reuters maken verschillende gebruikers melding van het feit dat ze geen geld kunnen sturen naar CoinSwitch Kuber en WazirX. UPI staat voor United Payments Interface en is een betaaloplossing vanuit de Indiase centrale bank.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de praktijk betekent het simpelweg dat handelaren, traders of investeerders op een andere manier hun geld richting deze beurzen moeten sturen. Dat is overigens niet voor iedereen mogelijk.

Regels in India

India heeft ruim 1,3 miljard (!) inwoners en is daarmee een grote afzetmarkt voor cryptobeurzen (en tal van andere bedrijven). Volgens CoinGecko hebben de drie grootste beurzen van het land de afgelopen 24 uur voor meer dan $140 miljoen aan transacties verwerkt.

Maar er heerst nog altijd onzekerheid in India. Net als in alle andere landen in de wereld worstelt de politiek en het bestaande financiële systeem met de implementatie van bitcoin en crypto als geheel. Bitcoin is een groeiend fenomeen dat zich niet makkelijk laat vangen in (oude) wetten.

De National Payments Corporation of India gaf aan dat zij niet bekend zijn met bitcoinbeurzen die gebruikmaken van hun betaalnetwerk.

Het sentiment bij politici in India lijkt niet positief. Shaktikanta Das, de gouverneur van de Reserve Bank of India, zei in februari dat cryptocurrency’s “een grote bedreiging vormen voor onze macro-economische stabiliteit en financiële stabiliteit.”

Betaalopties stopzetten

Stortingen naar beurzen komen wel vaker onder druk te staan. Ook in Nederland kennen we een soortgelijk voorbeeld. Binance startte in maart van dit jaar weer met stortingen via SEPA-transacties. Deze populaire transactiemethode is echter niet beschikbaar voor Nederlandse klanten.

Terwijl de rest van Europa weer aan de slag kan met simpele betalingen, moeten Nederlandse klanten van Binance het geld op een andere manier naar het handelshuis sturen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIndia

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...