FTX neemt Japanse bitcoinbeurs Liquid over

FTX neemt Japanse bitcoinbeurs Liquid over

FTX neemt de Japanse exchange Liquid over, zo maakt laatstgenoemde partij bekend.

De overname voor een onbekend bedrag omvat de Liquid Group én alle onderliggende bedrijfsentiteiten zoals Quoine Corporation en Quoine Pte.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In 2014 was Quoine één van de eerste cryptobeurzen die in Japan een licentie kreeg van waakhond FSA.

Liquid is een van de grotere beurzen van Japan met een handelsvolume van 83 miljoen dollar de afgelopen 24 uur.

Gebruikers van Liquid kunnen - op de korte termijn - gebruik maken van de handelsfuncties van FTX, zoals het openen van (risicovolle) derivaten op tal van crypto's met een maximale hefboom van x20.

Daarmee is FTX een belangrijke concurrent van Binance en Bybit.

Overnametocht

FTX is onlangs gewaardeerd op 32 miljard dollar in een financieringsronde C waarin het 400 miljoen dollar uit de markt wist te halen.

Dat geld wordt deels ingezet om wereldwijd te groeien. Fusies en overnames is een voor de hand liggende optie om te groeien én om gereguleerd te worden.

Het Amerikaanse handelsplatform is namelijk gereguleerd op de Bahama's en proberen in elk land een aparte handelslicentie te bemachtigen.

De aparte Amerikaanse entiteit FTX.US, eerder bekend als LedgerX maar ook gekocht door FTX, wordt gewaardeerd op 8 miljard dollar. Deze heeft een volledige licentie om bitcoin futures aan te bieden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Liquid overname FTX

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties