CryptoCom voltooit registratie bij DNB

Crypto.com deelt dat het is goedgekeurd voor registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB). Daardoor mag het bedrijf nu officieel haar cryptodiensten aan Nederlanders aanbieden.

Cryptoregister

Als Nederlander kon je al jaren lang met een account handelen op Crypto.com. Dat was dan echter niet in lijn met de regels. Sinds enkele jaren eist de DNB dat bedrijven zich registreren bij de centrale bank.

Na een "uitgebreide beoordeling van de activiteiten en naleving van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft)" is het bedrijf nu door de benodigde hoepels gesprongen. Voor de crypto OG's: wellicht ken je Crypto.com nog wel als Monaco.

Kris Marszalek, CEO van Crypto.com, schrijft in een persbericht:

"Samenwerken met toezichthouders om de crypto- en blockchain-industrie op een verantwoorde manier vooruit te helpen, is van het allergrootste belang voor Crypto.com. Deze registratiegoedkeuring van De Nederlandsche Bank is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf en het meest recente bewijs van onze inzet voor compliance. We kijken ernaar uit om samen te werken met DNB en andere toezichthouders over de hele wereld.”

Op het officiële cryptoregister van DNB zelf staat Crypto.com nog niet in het lijstje. Mogelijkerwijs wordt dit de komende dagen nog geüpdatet.

Vorige maand maakte BInance bekend dat het géén registratie gaat halen in Nederland. Daardoor kunnen Nederlandse klanten sinds 17 juli niet meer met cryptovaluta handelen op het platform. Je kunt nog wel geld van de beurs afhalen, of dit laten overzetten naar Coinmerce.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
DNB