Opnamestop bij bitcoinbedrijf Vauld

Vauld stopt noodgedwongen met opnames. Het Indiase handels- en leenplatform vraagt tevens een faillissement aan.

Veel bedrijven in de industrie hebben het zwaar. De grote dalingen in combinatie met allerlei leenconstructies zorgt met name voor problemen. Vauld is gevestigd in Singapore maar levert vooral diensten in India.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Klanten van het platform kunnen voor onbepaalde (of voor altijd) niet meer bij hun geld. Storten, opnames en de handel is opgeschort.

Directeur Darshan Bathija vertelt in een blogpost meer over de situatie. Zijn bedrijf heeft moeite met de.volatiele markt. Ook zou Vauld last hebben van de problemen bij andere organisaties.

Een vlugge blik op de rentetarieven laat zien waar het systeem mank gaat. De beloofde rentetarieven liggen ruim boven de 4%. Dat geld moet ergens vandaan komen. Die belofte kan simpelweg niet worden waargemaakt. Zeker niet in een markt waar de assets in waarde dalen en het wereldwijde handelsvolume afneemt.

Klanten hebben sinds 12 juni bijna $200 miljoen opgenomen. De aanleiding was de paniek rondom de ineenstorting van TerraUSD. Twee meer recente oorzaken van paniek zijn de problemen bij Three Arrows Capital en Celsius.

Hoe nu verder?

Net als bij veel andere organisaties ligt een faillissement op tafel. Vauld heeft verschillende adviseurs in de arm genomen. Uiteraard vertelt Bathija dat dit hij dit proces zo goed mogelijk gaat regelen voor de klanten en investeerders.

Klanten die nog geld hebben staan bij Vauld zullen waarschijnlijk lang moeten wachten op hun geld, als ze er ooit nog een deel van terugzien.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...