Cryptohandelaar waarschuwt: geen garantie dat bullmarkt op komst is

Het is geen uitgemaakte zaak dat er op de korte termijn een nieuwe bullmarkt komt. Dat stelt de pseudonieme analist The Flow Horse, ook wel bekend als Cantering Clark aan zijn 181.600 volgers op het sociale media platform X. Hij verwacht dat de betere tijden nog even op zich laten wachten voorlopig.

"Mensen dachten dat de vorige bearmarkt voorbij was. Deze keer leunt iedereen gewoon comfortabel op het idee van de 'volgende bullmarkt'. Ik was tijdens de vorige bullcyclus daar ook meer van overtuigd, maar nu heb ik minder vertrouwen in de markt. Ik heb meer vertrouwen in een soort beperkte integratie van overlevende cryptobedrijven met traditionele finance bedrijven."

Volgens de handelaar slaagt de cryptomarkt er niet in om zijn belofte in de echte wereld waar te maken, en dat schaadt de kansen van crypto's op grotere adoptie.

"Voortdurende beloften voor de toekomst, tal van oplichting, en geen praktische toepassingen buiten stablecoins en het Zwitserse-bankachtige van BTC (Bitcoin). Om nog maar te zwijgen van het feit dat de dingen die daadwerkelijk transformerend zijn voor het mondiale financiële systeem geen tokens nodig hebben om te verwezenlijken."

Terwijl The Flow Horse sceptisch wordt over een naderende bullmarkt, zegt investeerder Chris Burniske dat hij er vertrouwen in heeft dat een crypto bullmarkt eraan komt.

Burniske, partner bij durfkapitaalfirma Placeholder en voormalig hoofd van crypto bij ARK Invest, heeft voorspeld dat crypto nog een keer een daling kan doormaken voordat een nieuwe bullmarkt begint. "De bears krijgen waarschijnlijk nog één kans op een daling van 20-40% dit jaar voordat het feest echt losbarst volgend jaar tot 2025. De vraag is vanaf welke prijzen die daling zal beginnen...De Fed zal doorgaan totdat er iets breekt."

Daarmee verwijst hij naar het monetaire rentebeleid van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank. Zolang de rente blijft stijgen, is er sprake van minder liquiditeit op de markten en dat pakt ongunstig uit voor bitcoin, omdat dat als risicovolle asset wordt gezien door traditionele partijen, die in tijden van hoge rentes vluchten naar de dollar en staatspapieren.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...