‘CryptoMum’ Hester Peirce: SEC mag crypto-industrie niet hinderen

Hester Peirce, tegenwoordig beter bekend als “CryptoMum“, geeft aan zich zorgen te maken dat de bitcoin-industrie door de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) wordt gehinderd.

Opvallend daarbij is uiteraard dat Peirce momenteel commissaris is bij diezelfde SEC. Zij sprak gisteren, op 9 mei, tijdens het Securities Enforcement Forum in Californië.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Richtlijnen zijn noodzakelijk

Peirce geeft in haar toespraak aan dat ze bang is dat de aarzelingen van de SEC de groei kan belemmeren. Het knelpunt ligt vooral daar waar het uitgeven van een token een “effect” betreft. Peirce zegt dat de SEC, als regelgever, partijen binnen de industrie duidelijke richtlijnen moet geven hoe ze zich aan de wet moeten houden.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Crypto moeder Hester Peirce”]We moeten niet proberen innovatie te sturen maar wel erkennen dat we dit fenomeen niet kunnen stoppen. Het potentieel tot positieve verandering dat de innovatie biedt moeten we omarmen.

Wanneer wij als SEC zijnde blijven zwijgen zal deze innovatie, en de daarmee gepaard gaande economische groei, hoogstwaarschijnlijk naar andere rechtsgebieden uitwijken. Daar waar mensen wel hun werk hebben gedaan en waar duidelijke richtlijnen worden geboden aan marktdeelnemers.[/penci_blockquote]

Bakermat van de aandelenmarkten

De commissaris voegde hieraan toe: “De Amerikaanse aandelenmarkten zijn historisch gezien de bakermat van de wereld geweest. Ik wil niet dat de SEC crypto meesleept om die welverdiende reputatie te ontsieren.”

In maart pleitte Peirce voor zelfregulering van cryptovaluta-markten wanneer mogelijk. Dit zei zij tijdens een openbare lezing op de MIT Bitcoin Expo 2019. Daar sprak zij samen met de voormalige CFTC-voorzitter Gary Gensler.

Peirce pleitte voor een lichtere regelgeving. Desalniettemin bevestigde ze dat effecten moeten voldoen aan de registratievereisten van de SEC.

Wetgeving voor tokens

In een toespraak aan de University of Missouri School of Law in februari ging Hester Peirce ook al in op wet- en regelgeving. Dit met betrekking tot cryptovaluta en utility tokens. Ze gaf aan dat de SEC bezig is met “aanvullende begeleiding” om projecten te helpen bepalen of “ICO’s onder de effectenwetgeving vallen.”

Peirce staat bekend als een groot voorstander van blockchain en bitcoin. Ze kwam eerder al met enkele vooruitstrevende ideeën aangaande digitale activa en hoe ze de economie ten goede kunnen komen. Haar standpunten wijken voor een groot deel af van collega’s bij de SEC, zeker ook over een op te tuigen Bitcoin-ETF.

Nauw verbonden met de vraag of tokens effecten zijn is de vraag hoe platforms die de tokens aanbieden worden gereguleerd. De SEC gaat zich de komende maanden verder verdiepen in de technologie van deze platforms. Daarbij kan gedacht worden over bijvoorbeeld de DX Exchange in Estland. DX Exchange gaat namelijk tokens aanbieden van Amerikaanse techaandelen.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

XRP koers Nieuws
400 Mln Nieuwe XRP Tokens, Historische Crypto Bull Run Onderweg?

Deze zondag werd de Ripple (XRP) community opgeschud door een onverwachte instroom van 400 miljoen...

Nieuws
Amerikaanse markt drijvende kracht achter de bitcoin koers

De bitcoin koers steeg deze maand met 23 procent, al beginnen de bulls op dit...

Bitcoin
X-account MicroStrategy gehackt, $440.000 buit gemaakt van slachtoffers

Het X-account van MicroStrategy is slachtoffer geworden van een aanval. Een vooralsnog onbekende hacker plaatste...

Ethereum koers Nieuws
ETH Koers Tikt $3,1k Aan, Gaat Ethereum Stijgen Naar Nieuwe ATH?

De Ethereum koers lijkt niet te stoppen met stijgen sinds Bitcoin boven de $50.000 is...

Bitcoin
President El Salvador haalt uit: “Overheden financiëren zichzelf door geld te printen”

Nayib Bukele, de president van El Salvador, sprak afgelopen week op het CPAC-congres. Dat staat...

Lees meer