Chainlink (LINK) koers steeg 1.400% in 2019, team incasseert winst

936 totale weergaven
koers chainlink euro

Wat gaat de toekomst van cryptomunt Chainlink (LINK) brengen? De koers van LINK is tot het tijdelijke hoogtepunt op $4,36 met 1.400 procent gestegen. En ook in fase waarin bitcoin licht daalt, lijkt de koers zich autonoom te herstellen in een tegenzittende cryptomarkt.

De ongekende groei wordt vergezeld met het nieuws dat de oprichters van het blockchainproject een deel van hun tokens verkopen. Naar eigen zeggen bedoeld om het project te financieren, maar het besluit zorgt ook voor ‘FUD’ bij hun achterban. Wat zit er nog in het vat bij dit project qua ontwikkeling en koers?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Samenwerking met IoTex

Chainlink is één van de best presenterende cryptomunten van 2019. De koers van de coin is met maar liefst 1.400% gestegen (in de periode 1 januari 2019 t/m hoogtepunt 29 juni 2019, red). Ook in de ietwat tegenstribbelende cryptomarkt met lagere volumes, weet Chainlink positief op te vallen.

Dat is deels ook timing om een partnership aan te kondigen, iets wat cryptobeleggers van jonge blockchain startups doorgaans belonen. Zo is er een samenwerking met het bedrijf IoTeX aangekondigd.

Real-time data en blockchain

Kort samengevat: beide partijen werken gezamenlijk aan een aantal research & development projecten bij Oracle. Het doel is om real-time data te knopen aan decentrale applicaties op de ethereum blockchain.

IoTeX gaat ook testen hoe een netwerk van Internet-of-Things-apparaten kan dienen als een decentraal netwerk.

Hoe werkt het? In het onderstaande schema een impressie hoe de technologie van Chainlink werkt. Ze zijn letterlijk een ‘link’ tussen ‘oude’ systemen en ‘nieuwe’ systemen.

Dat maakt bijvoorbeeld dat Google ermee experimenteert voor haar cloud computing diensten.

Chainlink (LINK) koers steeg 1.400% in 2019, team incasseert winst

LINK koers

De koers van LINK is naar ongekende hoogten gestegen. De beginkoers van de munt was $0,29. Op 29 juni j.l. is een (tijdelijk?) hoogtepunt bereikt van $4.36.

Met deze opmars is de cryptomunt door een ‘market cap’ van 1 miljard dollar geschoten. Op moment van schrijven staat de koers op $3,13.

Chainlink (LINK) koers steeg 1.400% in 2019, team incasseert winst

Chainlink team verkoopt tokens

Opvallend: de teamleden hebben grote hoeveelheden tokens verkocht, wat zichtbaar is – uiteraard – op de blockchain van ethereum.

Het gaat om bundels van 700.000 tokens elk, in totaal gaat het om 2,8 miljoen stuks. De ontvangende wallet verkoopt ze in batches van 50.000 batches op de ruilbeurzen. In de koersgrafiek is de knik deels toe te schrijven aan de verkoop van tokens door het team zelf.

Tot nu is er ca. 1% van de tokens door het team verkocht, maar in potentie kan dit percentage oplopen. Omdat 35% van het totale aantal beschikbare tokens door het team is toegewezen ‘engineering, product development, marketing etc.).

Chainlink (LINK) koers steeg 1.400% in 2019, team incasseert winst

Dat is een factor waar lange termijn houders van de token rekening mee moeten houden, en overigens niet alleen bij Chainlink.

Bronnen: Messari.io / Cryptomonday.de / Beincrypto

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...