CryptoQuant analist voorspelt mogelijke ommekeer voor Ethereum’s dalende trend

770 totale weergaven
Ethereum koers

Veel mensen hebben de vraag wanneer de Ethereum koers zich klaarmaakt voor een langer durende herstelperiode, of dat we steeds terug blijven vallen in een dalende trend. Volgens CryptoQuant analist Burak Kesmeci zou de Ethereum koers aan het einde van zijn correctiefase kunnen zijn, gebaseerd op gegevens die wijzen op een mogelijke verandering in de markt.

Het einde van de correctiefase voor Ethereum koers

In zijn laatste analyse benoemde Kesmeci twee belangrijke gegevens die erop kunnen wijzen dat de correctie van Ethereum bijna voorbij is. De eerste is de Taker Buy Sell Ratio, die meet hoeveel kopers er zijn in vergelijking met verkopers op verschillende beurzen. Kesmeci merkte op dat deze ratio recent positief is geworden, wat zou kunnen betekenen dat kopers weer sterker worden. Als deze trend doorzet, zou dit een teken kunnen zijn van een opkomende rally.

Ethereum Correction End

Het tweede belangrijke gegeven is de Open Interest (OI), wat aangeeft hoeveel openstaande long- en shortposities er in de markt zijn. Kesmeci liet zien dat de OI in juni 2024 een recordhoogte van $13 miljard bereikte toen de Ethereum koers $3.800 was.

Dit was een signaal dat een correctie op komst was, en deze kwam op 5 augustus 2024 toen een macro-economische gebeurtenis de OI deed dalen naar $7 miljard. Kesmeci denkt dat voor een significante koersstijging van Ethereum, de terugkeer van beleggers met hefboomposities nodig is, wat een nieuwe golf van koopactiviteit zou kunnen veroorzaken.

Ethereum Correction End

Is Ethereum koers klaar voor een rally?

Hoewel de gegevens die Kesmeci aanhaalt enige hoop bieden, blijft de markt dalen. In de afgelopen 24 uur zijn meer dan 43.000 handelaren geliquideerd, wat leidde tot verliezen van meer dan $111 miljoen. Ethereum was verantwoordelijk voor $26,63 miljoen van dit totaal, voornamelijk door longposities.

Naast deze gegevens is er nog een belangrijk punt om in de gaten te houden: de toename van Ethereum dat van beurzen wordt gehaald. Data van CryptoQuant laten zien dat de uitstroom van Ethereum op beurzen de afgelopen week is toegenomen. Op 14 augustus werd meer dan 600.000 ETH van beurzen gehaald, gevolgd door ongeveer 507.000 ETH op 19 augustus. Tot nu toe is er vandaag al bijna 200.000 ETH weggehaald.

Dit soort bewegingen duidt er meestal op dat investeerders hun Ethereum voor de lange termijn holden, waardoor er minder beschikbaar is voor handel. Dit kan erop wijzen dat investeerders hogere prijzen verwachten, wat de Ethereum koers kan opdrijven. Maar of dit echt leidt tot een grote rally, of dat de huidige marktomstandigheden een herstel blijven tegenwerken, is nog af te wachten.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...