Cryptowallet fabrikant Ledger ontslaat 12% van personeel

Ledger ontslaat 12% van zijn personeelsbestand, zo meldt Bloomberg. Het bedrijf dat zich richt op de productie van hardware wallets heeft ogenschijnlijk ook last van de cryptowinter.

Ontslagronde

Ledger is een bekende naam in de cryptomarkt. De Nano S heeft het al miljoenen cryptobezitters geholpen om hun bitcoin mee op te slaan. Met de Nano X en de Stack hebben ze sindsdien meerdere producten in de markt gezet.

Enkele controverses later, met een hack van het klantenbestand en ook de discutabele Ledger Recovery-feature, is het bedrijf nog altijd een marktleider op het gebied van cold storage.

Volgens de LinkedIn-pagina van het bedrijf heeft Ledger momenteel 734 werknemers, wat een potentieel ontslag van ongeveer 90 betekent. Precieze details over de aantallen van de ontslagronde zijn niet bekend.

In een e-mail die donderdag naar het personeel werd gestuurd, zei Pascal Gauthier dat “macro-economische tegenwind ons vermogen om inkomsten te genereren beperkt.” De CEO en voorzitter van Ledger schrijft dat “we beslissingen moeten blijven nemen voor de levensduur van het bedrijf”.

De plannen van Ledger om werknemers de laan uit te sturen is niet iets nieuws. De afgelopen maanden deden talloze bedrijven hetzelfde. Met Huobi, Kraken en Binance heb je nog maar een zeer korte opsomming van recente ontslagrondes.

Ook Chainalysis moest 15% ontslaan, net als Nansen dat 30% van haar werknemers naar huis moest sturen.

Volgens een tracker van CoinDesk die de ontslagen in de cryptosector telde, werden tussen april 2022 en maart 2023 iets minder dan 30.000 werknemers in de industrie ontslagen. Dat aantal is in de maanden daarna aanzienlijk gestegen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsLedger

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...