CTO Coinbase vertrekt, Fidelity trekt manager digital assets Barclays aan

Crypto personalia - Een paar personeelswisselingen bij cryptobeurs Coinbase en assetmanager Fidelity. Bij Coinbase vertrekt CTO Balaji Srinivasan na amper één jaar in dienst. Fidelity trekt de voormalige managing director digital assets van zakenbank Barclays aan.

Lees ook - Tom Jessop (Fidelity): “Interesse Wall Street in crypto groeit, maar voorzichtig”

Coinbase

Amper één jaar na de overname van Earn.com door Coinbase vertrekt Srinivasan bij de cryptobeurs. Hij neemt een tijdje vrij om zich weer op te laden voor een nieuwe uitdaging, zo laat hij in een aantal tweets weten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Srinivasan geldt als een ervaren rot in de crypto industrie. Hij was mede-oprichter van onderzoeksbureau en lobbycentrum Coin Center en Earn.com, een platform om bitcoin (BTC) te verdienen door het uitvoeren van (administratieve) klussen.

Ook werkte hij bij durfkapitalist Andreessen Horowitz. In april 2018 kocht Coinbase Earn.com voor een onbekend bedrag.

Opvallend: in april werd bekend dat drie senior managers bij Coinbase vertrekken. Ook moest de cryptobeurs haar kantoor in Chicago sluiten. Naar verluidt moest Coinbase in april dertig man de laan uitsturen.

Fidelity

Ander personeelsnieuws: Fidelity heeft de voormalige managing director "head of digital assets" van zakenbank Barclays aangetrokken. Chris Tyrer werkt sinds eind april bij de assetmanager, meldt Coindesk na een blik op zijn Linkedin-profiel.

Tyrer werkte slechts acht maanden als managing director digital assets bij zakenbank Barclays en verliet deze bank op augustus 2018. Daarvoor was hij manager commodity trading bij de Britse bank tussen 2015 en 2017.

Barclays was van plan om een crypto trading desk te openen, maar dat plan werd later door de ceo van de bank naar voren geschoven.

Fidelity trok vorige maand Christina Sandler aan, die eerst als director institutional sales bij Coinbase werkte.

Cryptobeheer

De firma uit Boston is één van de grootste vermogensbeheerders ter wereld met 2.500 miljard dollar onder beheer en meer dan 13 duizend financiële instellingen als klant, waaronder veel pensioenfondsen.

In maart rolde het haar custody service voor cryptovaluta uit.

Tom Jessop, directeur Fidelity Digital Assets, licht toe:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Tom Jessop"]Onze custodian is als een zwembaan. Wij zorgen dat men zonder zorgen het water in kan. Allereerst schrikt de volatiliteit van de koersen af. Tweede struikelblok is een gebrek aan regelgeving en ten derde een gebrek aan fundamentele marktdata. Onze klanten willen niet met diverse exchanges te maken hebben. We bieden deze dienst nu tegen een korting aan.[/penci_blockquote]

Bronnen: Coindesk / Cointelegraph

Nieuwsoverzicht

Bekijk het nieuwsoverzicht terug op ons Youtube-kanaal.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...