Cumberland: ‘Instorten van FTX zorgt voor structurele verandering in de markt’

Het ineenstorten van FTX zal nog lang doordreunen in de industrie rondom bitcoin. De grote cryptobeurs stortte deze week als een kaartenhuis in elkaar. Jonah van Bourg, van handelsfirma Cumberland, verwacht grote veranderingen.

Cumberland verwacht een nieuwe trend. We zien nu een relatief klein aantal grote handelsplatformen waar klanten alles doen, een all-in-one platform. Het tegenovergestelde lijkt voorlopig echter waar. Marktleider Binance blijft groeien in verhouding tot de concurrentie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Van Bourg ziet dat echter veranderen. Veel diensten vallen nog altijd onder een select aantal partijen. Denk aan liquiditeitsaanbieders, opslag, leningen en meer van deze diensten. Cryptobeurzen willen net als andere bedrijven zoveel mogelijk omzet draaien. Dat gaat regelmatig gepaard met (te) grote risico's. Ook wil men alles doen. De klant moet zoveel mogelijk opties hebben, zodat ze niet bij de concurrent gaan kijken.

Cumberland is de cryptotak van DRW, een handelsfirma uit Chicago.

Van Bourg verwacht gereguleerde bedrijven die in het gat van vertrouwen springen. De beste man heeft ook nog goede hoop: "De industry-defining events zijn vaak de voorlopers op herstel in de markt." Belangrijk detail: de internationale variant van FTX is officieel gevestigd in de Bahama's. Wel heeft FTX ook een Amerikaanse tak, in de vorm van FTX US.

Dat laatste moet nog maar blijken. Er zijn veel partijen direct of indirect betrokken bij FTX. Het ligt voor de hand dat er de komende periode meer bedrijven omvallen door hun blootstelling aan FTX. Dat doet het sentiment geen goed..

Een voorbeeld in de praktijk is Huobi. De cryptobeurs heeft ruim $13 miljoen aan klantenfondsen staan bij FTX.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...