Daling van transactiekosten en NFT-prijzen na Bitcoin halving

Daling van transactiekosten en NFT-prijzen na Bitcoin halving

Na de recente Bitcoin halving zijn de transactiekosten aanzienlijk gedaald, een trendbreuk met de initiële piek in kosten direct na het evenement.

Significante daling in transactiekosten

Direct na de halving van Bitcoin schoten de kosten voor transacties omhoog naar $ 146 voor een transactie met gemiddelde prioriteit en $ 170 voor een transactie met hoge prioriteit. Recentelijk laten gegevens van Mempool.space zien dat de kosten voor een gemiddelde prioriteitstransactie zijn gedaald naar $ 8,48, terwijl de kosten voor een hoge prioriteitstransactie nu $ 9,32 bedragen. Deze daling volgt op een periode waarin Bitcoin stabiel handelde boven de $ 65.800.

Mempool.space zien dat de kosten voor een gemiddelde prioriteitstransactie zijn gedaald
Mempool.space

Impact op de NFT-markt en miners

De introductie van het Runes-protocol van Casey Rodarmor, dat samenvalt met de halvering, had als doel om fungibele tokens op Bitcoin te creëren en zo de inkomsten uit transactiekosten te ondersteunen. Echter, in de dagen na de lancering is de vloerprijs van de Runestone NFT-collectie bijna gehalveerd, met een actuele vloerprijs van bijna 0.037 BTC, volgens Magic Eden. Tegelijkertijd tonen gegevens van CoinGecko aan dat ordinals collecties zoals Bitcoin Puppets en NodeMonkes stijgingen van respectievelijk 11% en 8% hebben ervaren.

Het is belangrijk op te merken dat deze ordinale collecties ook aanzienlijke transactiekosten genereren, maar ze lijken niet dezelfde bron van inkomsten te bieden als waar men op hoopte met het Runes-protocol. De hashprice index, een maatstaf gecreëerd door Luxor om te kwantificeren hoeveel een mijnwerker kan verdienen met een bepaalde hoeveelheid hashkracht, is ook gedaald van $ 182,98 per hash/dag naar $ 81, een niveau dat lager ligt dan voor de halving.

hashprijsindex, een maatstaf gecreëerd door Luxor
Hashprijsindex

De halving van Bitcoin heeft geleid tot aanzienlijke veranderingen in zowel de kosten voor transacties als de dynamiek binnen de NFT-markt. Hoewel mijnwerkers aanzienlijke inkomensdalingen hadden verwacht, biedt de recente stabilisatie van de transactiekosten en de activiteit op de blockchain nieuwe perspectieven voor zowel investeerders als deelnemers aan de markt.

 

Lees meer over:

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...