Bekende analist voorspelt gigantisch correctie voor bitcoin

590 totale weergaven

De populaire pseudonieme analist Dave the Wave verwacht dat bitcoin richting het einde van het jaar nog een correctie te wachten staat. Dave the Wave was degene die er in mei 2021 ook in slaagde om de correctie van bitcoin te voorspellen. Destijds viel de koers van ongeveer 64.000 dollar terug naar 30.000 dollar; om vervolgens richting november 2021 weer een nieuwe all-time high van 69.000 dollar te noteren.

Dave the Wave verwacht op basis van het zogenoemde Logarithmic Growth Curve (LGC) model een correctie voor bitcoin.

Correctie bitcoin aanstaande

Het LGC model probeert de lange termijn hoogte- en dieptepunten van bitcoin te voorspellen, terwijl het de volatiliteit op de korte termijn een beetje negeert. "Over een periode van acht maanden is de bitcoin koers vanaf de bodem x2 gegaan naar de top van de LGC koopzone. Zou het heel slecht zijn als de koers 38 procent van die stijging inlevert de komende maanden? Dan zouden we nog steeds in de koopzone zitten voor lange termijn investeerders", aldus de analist.

Gezien de grafiek lijkt Dave the Wave een correctie van 38 procent te voorspellen voor bitcoin vanaf het hoogtepunt van 2023. Dat zou een bitcoin koers van 24.000 dollar moeten opleveren in december van dit jaar.

Volgens de populaire analist toont het LGC model dat bitcoin een kritiek punt bereikt heeft tussen de steun- en weerstandsniveaus met zijn huidige koerswaarde; wat mogelijk een significante koersbeweging voorspelt.

Bitcoin wordt volwassen

De zijwaartse prijsactie die we de afgelopen weken voor de bitcoin koers zagen is volgens Dave the Wave een teken dat onze favoriete digitale munt evolueert. Hiermee bedoelt Dave the Wave dat we bitcoin langzaam volwassen zien worden.

"Het goede nieuws dat aan al dit wachten (de saaie prijsactie) hangt is dat bitcoin minder volatiel wordt op weg naar de status van een volwassen asset", aldus Dave the Wave.

Op het moment van schrijven handelt bitcoin op een koers van 29.379 dollar. Voor vandaag staat er een minimale stijging van 0,07 procent op de borden. Met die koers heeft bitcoin een market cap van 571 miljard dollar. Kunnen we op korte termijn weer stijgingen verwachten of krijgt Dave the Wave gelijk met zijn correctie?

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....