Crypto.com krijgt betaallicentie in Singapore

Crypto.com heeft een nieuwe licentie van de belangrijkste financiële toezichthouder van Singapore ontvangen. Het gaat om een Major Payment Institution-licentie verstrekt door de Monetary Authority of Singapore (MAS). Hiermee mogen ze betaaldiensten aanbieden in het land.

Betaaldiensten

Crypto.com is verplicht de licentie te bemachtigen onder de zogenaamde Payment Services Act in Singapore. Medeoprichter en CEO Kris Marszalek van Crypto.com zegt in een toelichting:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“De monetaire autoriteit van Singapore legt de lat hoog op het gebied van regelgeving. We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om een betrouwbaar handelsplatform op te bouwen.”

Via Crypto.com kun je cryptocurrency’s handelen, maar je kunt ze ook op het platform laten staan tegen een rente. In Singapore is in 2019 de Payment Services Act in werking getreden. Bedrijven onder deze wet zijn verplicht onder een aantal eisen te voldoen, zoals wetgeving ter bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering.

Eerder deze maand heeft het bedrijf een voorlopige vergunning voor Dubai via de Dubai Virtual Assets Regulatory Authority. In 2021 ontving de beurs een een zogenaamde Class 3 Virtual Financial Assets-licentie in Malta.

Malaise

Door de malaise op de cryptomarkt moet ook Crypto.com snijden in het personeelsbestand, naar verluidt 5% wordt ontslagen. Ook het renteproduct wat Crypto.com aanbiedt, is zeer risicovol te noemen.

Want partijen zoals Celsius en BlockFi zijn erdoor in de problemen gekomen. Not your keys, not your bitcoin is dan ook een van de principes die bitcoin maximalisten hanteren. Ze slaan zélf hun sleutels op en laten dat niet door beurzen of andere derde partijen doen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.