De bitcoin koers warmt op en lijkt zich op te maken voor nieuwe explosie

Na twee slechte maanden lijkt bitcoin zich klaar te maken voor een herhaling van de klassieke bull runs van 2013 en 2017, als we de analyses van verschillende experts mogen geloven.

Op 31 juli bereikten we een lokaal hoogtepunt van 42.400 dollar en werd er weer voorzichtig gesproken over een supercycle.

Het lijkt erop dat de bulls de touwtjes weer in handen hebben nadat het slechte nieuws vanuit China en het statement van Tesla de bears aan de leiding hadden geholpen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kan de cryptomunt dit momentum vasthouden en 2021 met een knaller afsluiten?

Fantastische week voor bitcoin

De afgelopen week heeft bitcoin meer dan 20 procent geplust en lijkt het dit nieuwe prijsniveau aardig te kunnen vasthouden. Een grote dip laat tot nu toe nog op zich wachten. Het blijft bijzonder hoe snel het sentiment kan omdraaien in deze industrie.

Wat maar weer bewijst dat de simpele, maar soms enorm moeilijke “buy and hold” strategie voor de meeste mensen toch de beste is. Als de grafiek van 2013 een indicatie is van de maanden die ons te wachten staan, dan gaat het alleen maar beter worden voor de hodlers.

“Na drie maanden van slecht nieuws en dito prijsactie, ging bitcoin in de sprintmodus met vijf groene maanden op rij en ging 10x over de kop in de tweede helft van 2013,” zo gaf Jeff Ross ons een kleine geschiedenisles via Twitter.

De bitcoin koers warmt op en lijkt zich op te maken voor nieuwe explosie
Bron: Jeff Ross/Twitter

Met de meest recente opwaartse beweging van bitcoin is de 21 weekse exponential moving average gebroken en dat is een goed teken. Ook wel een “time-tested bull market indicator,” aldus Rekt Capital.

On-chain statistieken geven rooskleurig beeld

Veel analisten hebben na de opwaartse beweging van bitcoin een goed gevoel over de rest van 2021 en zij worden ondersteund door een aantal belangrijke on-chain statistieken. Zo is onder andere de hash rate weer boven de 100 exahashes per seconde uitgekomen na een bodem op 83 exahashes per seconde.

Daarbij is de illiquid supply van bitcoin weer op het niveau van april van dit jaar toen de bitcoin koers nog op $64.500 stond. Lange termijn hodlers hebben vertrouwen in de toekomst van bitcoin en zijn de digitale munt weer in grote hoeveelheden aan het opkopen.

Lex Moskovski, het hoofd investeringen van Moskovski Capital, noemt de ontwikkelingen “zeer bullish.” Alles lijkt klaar te zijn voor een volgende sprong omhoog en daar zeggen wij als doorgewinterde hodlers uiteraard geen nee tegen.

Hou bij de volatiele asset bitcoin altijd rekening met tussentijdse correcties. De prijs gaat nooit in één lijn omhoog. Beleg verstandig en houd het hoofd koel.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....