Goldman Sachs doet als eerste OTC transactie

Goldman Sachs doet als eerste OTC transactie

De Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs heeft voor het een over the counter-transactie met bitcoin gedaan. Tegenpartij was crypto-investeringsbedrijf Galaxy Digital van Michael Novogratz.

OTC non-deliverables

In een gezamenlijk persbericht hebben Goldman Sachs en Galaxy Digital bekendgemaakt dat ze een over the counter (OTC) transactie hebben uitgevoerd, waarbij het ging om een bitcoin non-deliverable option.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ontdaan van jargon kun je ook zeggen dat het ging om een deal die buiten de cryptobeurzen om ging (OTC), waarbij geen bitcoin is verhandeld, maar de waarde van bitcoin op het moment van de transactie in dollars is afgerekend.

Het gaat om een optiecontract, op het moment dat het contract afloopt, wordt de dan geldende koers van bitcoin gebruikt om het verschil te berekenen.

Adoptie Wall Street

Hoewel er geen bitcoin daadwerkelijk verhandeld wordt, is het toch een belangrijke stap in de adoptie van bitcoin en andere cryptovaluta door ‘Wall Street’ of de traditionele financiële wereld.

Dat zit ‘m in het risico dat wordt genomen. Tot nu toe was het zo dat partijen als Goldman Sachs een derde partij inschakelden in plaats van, zoals nu, zelf op te treden als opdrachtgever voor een transactie.

“Deze transactie vertegenwoordigt de eerste stap van banken om namens hun klanten directe blootstelling aan cryptomarkten te bieden,” licht Damien Vanderwilt, vice-voorzitter van Galaxy toe.

Het nieuws sluit aan bij wat Goldman Sachs vorige week naar buiten bracht. Toen gaf de bank aan dat het de mogelijkheden aan het onderzoeken was om over the counter optiehandel met bitcoin aan te bieden. Deze, nu nog in dollars afgerekende ‘non-deliverable’-variant is een belangrijke stap daarin.

De vraag is nu of er andere grote banken zullen volgen.

Lees meer over:
opties adoptie Goldman Sachs

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties