De vrouw van Hal Finney start met tweeten om account te redden

Het twitteraccount van Hal Finney liet voor het eerst sinds 2010 weer van zich horen. De vrouw van de overleden cypherpunk wil de tweets van haar man graag online houden. En dat is goed nieuws, want Finney is met recht een belangrijk onderdeel van de bitcoingeschiedenis.

Finney ontving de eerste bitcoin transactie van Satoshi. Hij bouwde tot aan zijn dood mee aan bitcoin. De ontwikkelaar overleed in 2014 aan de gevolgen van ALS. Het is nog niet helemaal voorbij, want Finney is gecryopreserveerd door de Alcor Life Extension Foundation. Deze organisatie hoopt mensen ooit weer tot leven te kunnen wekken.

Er gingen geruchten over een mogelijke hack. Fran Finney kwam echter al snel met duidelijkheid.

Een van de meest iconische berichten van Finney over bitcoin vinden we ook op Twitter. 'Running bitcoin' is een veel gebruikte meme.

De berichten vanaf het account zijn nodig omdat Twitter mogelijk oude accounts gaat verwijderen. Inactieve gebruikers houden gewilde gebruikersnamen bezet. De nieuwe directeur Elon Musk wil tot 1,5 miljard accounts verwijderen. Met een beetje pech zou daar ook @halfin bij zitten. Activiteit op het account zou dit moeten voorkomen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsTwitter

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...