Goedemorgen Bitcoin: developer gaat in beroep tegen gevangenisstraf in Nederland

5253 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Nieuwe CEO Vanguard: ‘Geen plannen voor een Bitcoin ETF’

Salim Ramji, de nieuwe CEO van Vanguard, was bij BlackRock verantwoordelijk voor de lancering van de Spot Bitcoin ETF. Vanguard staat bekend als een traditionele partij (en een hele grote) die juist geen Spot Bitcoin ETFs op zijn platform wilde hebben. Nu is Ramji aan boord en hopen Bitcoiners op een verandering.

Die lijkt er niet te komen, want Ramji wil bij de investeringsfilosofie van Vanguard blijven.
Ramji is van mening dat bitcoin en andere crypto-gerelateerde investeringsproducten niet passen bij de investeringsfilosofie van Vanguard. “Ik denk dat het belangrijk is voor bedrijven om consistent te zijn in hun standpunten en de producten en diensten die ze aanbieden”, aldus Ramji.

Alexey Pertsev gaat in hoger beroep na veroordeling voor witwassen van geld

Alexey Pertsev, de ontwikkelaar achter de Tornado Cash cryptocurrency mixer, heeft beroep aangetekend bij het Gerechtshof in s-Hertogenbosch na zijn recente veroordeling voor het witwassen van geld. Pertsev werd dinsdag schuldig bevonden door een Nederlandse rechtbank en veroordeeld tot 64 maanden gevangenisstraf.

Het proces in hoger beroep zal naar verwachting lang duren, met een eerste hoorzitting die waarschijnlijk enkele maanden in beslag zal nemen. Een woordvoerder van de rechtbank heeft bevestigd dat Pertsev het beroep heeft ingediend, maar het is nog onduidelijk of het is goedgekeurd. Als het wordt goedgekeurd, zal de verdediging van Pertsev aanvullende argumenten naar voren brengen en om verder onderzoek vragen.

Hedgefonds onthult dat het $2 miljard in spot bitcoin ETF’s heeft geïnvesteerd

Het hedgefonds genaamd Millennium Management heeft onthuld dat het vanaf het eerste kwartaal van 2024 bijna $2 miljard aan vermogen in bitcoin exchange traded funds (ETF’s) had staan.

Volgens de 13F-document dat bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is ingediend, had Millennium op 31 maart in totaal $1,94 miljard aan bitcoin IOU’s in bezit.

Ze hadden dit totaalbedrag netjes verspreid over vijf verschillende spot bitcoin ETF’s. Het gaat om de fondsen van ARK 21Shares Bitcoin ETF, de Bitwise Bitcoin ETF, de Grayscale Bitcoin Trust, de iShares Bitcoin Trust en de Fidelity Wise Origin Bitcoin ETF.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...