Deze 3.000 bitcoin miners lopen op 100% windstroom, River koopt ze

Deze 3.000 bitcoin miners lopen op 100% windstroom, River koopt ze

River heeft 3.000 bitcoin miners opgekocht. Ze worden 'gevoed' met windenergie en staan in West-Texas volgens het persbericht.

Hosted mining

De application-specific integrated circuits (ASIC) zijn aangekocht om de miningtak van River uit te breiden. De CEO van het bedrijf is Alex Leishman en hij vertelt:

"Terwijl andere bedrijven hun mijnbouwactiviteiten sluiten, breiden we ons bitcoin miningsegment uit en groeien we snel."

River heeft tal van bitcoinproducten. Ze zijn een plek waar je voor zowel kleine als grote bedragen bitcoin kunt kopen, hebben tegelijkertijd ook lightning in hun app geïntegreerd, beheren de lightning-node van Chivo (El Salvador's overheidswallet) en doen dus ook aan mining.

Leishman deelt dat de klanten van River variëren van individuen met één miner tot family offices en investeringsfondsen met mijnvloten.

Gebruikers kunnen via een mobiele app bitcoin miners kopen, die door River dan worden aangesloten. Ze krijgen elke dag uitbetalingen, afhankelijk van de winstgevendheid van de miners. Dit varieert per dag.

"River is perfect voor iedereen die blootstelling aan bitcoin mining wil, zonder de operationele complexiteit. Ons product is een belangrijke stap in onze visie om bitcoin voor iedereen toegankelijk te maken."

River is van plan om de rest van het jaar nog eens duizenden extra ASIC's aan te sluiten en haar hosting diensten op te schalen.

Hosting heeft z'n risico's

Het concept van River lijkt een beetje op dat van Compass Mining. Dit bedrijf kwam echter in de problemen, en al snel werd duidelijk dat er ook zoiets geldt als 'not your rig, not your hashrate'. Hosted mining faciliteiten brengen andere risico's met zich mee.

Na een probleem in Rusland (door sancties opgelegd aan BitRiver), problemen met een energierekening, een ontslagronde en het vertrek van twee directeurs; is Compass weer begonnen met het opschalen van de bedrijfsvoering.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties