Deze bear verkocht 8 jaar geleden 30.000 bitcoin

Het is vandaag ongeveer 8 jaar geleden dat de beruchte “Bear Whale” 30.000 bitcoin aanbood op Bitstamp voor ongeveer 300 dollar per stuk. De verkooporder in kwestie drukte destijds extreem op de markt, die destijds een dagelijks handelsvolume van ongeveer 29 miljoen dollar kende.

Het Bear Whale incident

Op het moment van schrijven handelt bitcoin rond de 20.000 dollar en voelt dat voor de meeste mensen als een nederlaag. Iets meer dan acht jaar geleden zag de wereld er heel anders uit voor bitcoin. Destijds handelde de digitale munt rond de 300 dollar en dook vrijwel uit het niets de Bear Whale op, die 30.000 bitcoin wilde verkopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De anonieme handelaar koos ervoor om in één verkooporder 30.000 bitcoin onder de hamer te brengen voor ongeveer 300 dollar per bitcoin. In totaal zou de handelaar in kwestie daarmee 9 miljoen dollar ophalen.

Vandaag de dag zijn diezelfde bitcoin bijna 600 miljoen dollar waard. In die zin zal de berenwalvis zich nog weleens achter de oren krabben. Wellicht had de handelaar in kwestie het geld hard nodig voor iets belangrijks in zijn leven, zoals het kopen van een huis.

Deze bear verkocht 8 jaar geleden 30.000 bitcoin

De bovenstaande afbeelding is een foto van de bitcoin-gemeenschap die er even daarvoor in geslaagd zijn om de berenwalvis te slachten en daarmee bitcoin te redden. “The Slaying of Bear Whale” is een kunstwerk gemaakt door Christopher Edwin Steininger.

De Bear Whale was gewoon lui

Vijf jaar geleden legde de legendarische Bear Whale een verklaring af op Reddit over de beruchte transactie. In de verklaring claimt de Bear Whale dat hij de bitcoin voor 8 dollar per stuk had gekocht en ze allemaal tegelijk wilde verkopen, omdat hij geen zin had om de hele dag achter zijn computer te zitten.

“Ik had een betere prijs kunnen krijgen als ik meer tijd in de order had gestoken denk ik. Uiteindelijk besloot ik de verkoopmuur op te zetten, omdat ik geen zin had om de hele dag achter mijn computer te zitten”, aldus de nog altijd anonieme Bear Whale.

Uiteindelijk verloor de Bear Whale op de dag zelf ongeveer 1 miljoen dollar, gezien hij de bitcoin in kwestie met iets meer geduld ook voor 325 dollar per stuk had kunnen verkopen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdalingwhale

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.