Deze bitcoin indicator kruipt omhoog, is dit het begin van een bullmarkt?

394 totale weergaven

Met de bitcoinon-chainupdate maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt.

1. Market Value to Realized Value

De Market Value to Realized Value (MVRV) s de verhouding tussen de marktwaarde (market cap) en de gerealiseerde waarde (realized cap). Uit die rekensom rolt een cijfer.

Als de MVRV-ratio hoog is, betekent dit dat de huidige marktprijs hoger is dan de gemiddelde aankoopprijs van alle munten die in omloop zijn. Dit kan duiden op een overgewaardeerde markt, bij een score van 3,7 is echt sprake van oververhitting.

Een lage MVRV-ratio betekent dat de marktkapitalisatie van bitcoin lager is dan de gerealiseerde waarde. Met andere woorden, de huidige marktprijs van alle bitcoin ligt onder de gemiddelde aankoopprijs, wat als onderwaardering is te beschouwen. Een waarde onder de 1 wordt vaak gezien als een indicatie van onderwaardering. Een ratio van 0,8 wordt gezien als een extreem lage ratio.

De huidige score is 1,46 volgens Glassnode. Volgens de Nederlandse analist Gert van Lagen is het oranje bergje een bullish signaal. Dat betekent dat de marktwaarde hoger ligt dan de gerealiseerde waarde.

2. Net realized Profit/Loss

De netto gerealiseerde winst/verlies is een maatstaf die de nettowinst of – verlies (in dollartermen) berekent voor alle beetjes bitcoin die gedurende een bepaalde periode zijn uitgegeven. Dit geeft een weerspiegeling van het algemene marktsentiment, kapitaalinstromen of -uitstromen, en rendement van het netwerk.

Volgens de Amerikaanse analist Will Clemente verkeert bitcoin niet meer in een fase van capitulatie, want de beetje bitcoin worden met winst verkocht op dit moment (groen na een lange periode van rood van de bearmarkt).

3. Langste bearmarkt

Tenslotte een ‘gemakkelijke’ metric, het aantal dagen dat bitcoin in een bearmarkt verkeert. Volgens de Nederlandse analist en handelaar Michaël van de Poppe is er sprake van de ‘lange bearmarkt ooit’, een periode van 490 dagen, bijna anderhalf jaar.

Hierbij wordt steeds de prijs berekend ten opzichte van 12 maanden eerder. Ligt die prijs lager, dan kleurt de metric rood.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoerson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...