Fundstrat’s Tom Lee voorspelt een bitcoin rally naar $200.000

Het regent weer wilde voorspellingen en Tom Lee kan niet achterblijven om ook een flinke duit in de zak te doen. De managing partner van Fundstrat Global Advisors uit New York staat nogal bekend om zijn wilde prijsuitspraken (en neem ze vooral met een flinke korrel zout).

Volgens Lee kan bitcoin uiteindelijk naar een prijs van $200.000 stijgen de komende vijf jaar. Dat zegt de man tegenover de Amerikaanse nieuwszender CNBC. Dat is omgerekend een procentuele stijging van ruim 500%.

Welke argumenten heeft Lee om de prijsstijging te stutten? Hij zegt onder meer:

"Bitcoin is erg nuttig. Ik denk dat er in de VS een neiging is om te denken dat het financiële systeem goed werkt voor iedereen. Maar voor mensen die geld hebben, werkt het inderdaad goed." Maar bitcoin kan een alternatief zijn zodra een lokale munt niet meer goed werkt of als alternatief om gelden internationaal te versturen.

Volgens de managing partner van Fundstrat wordt ook de impact van een toekomstige spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de VS wordt onderschat.

"Ik denk dat de Bitcoin ETF, ik denk dat mensen onderschatten hoe belangrijk dat zal zijn...En de vermenigvuldigingsfactor op dit moment [als een bitcoin ETF wordt goedgekeurd] is ongeveer vier-op-een, wat betekent dat één dollar aan instroom gelijkstaat aan vier dollar aan verandering in de marktkapitalisatie van bitcoin. Dus als je een vraag hebt van $100 miljard of $200 miljard, dan is dat $800 miljard..."

In het geval dat aanvragen voor een spot bitcoin ETF worden afgewezen in de VS, zegt Lee: "Als je geen ETF krijgt, dan moet je vertrouwen op organische netwerkeffecten. Maar ik denk wel dat een ETF zeer waarschijnlijk is en dat dit ook een zeer belangrijke en onderschatte katalysator zou zijn."

Wat zeggen analisten over de huidige koers? Volgens Michaël van de Poppe zijn er diverse scenario's mogelijk, waarbij de koers boven de $29.800 blijft of we nog gaan zakken naar $28.500.

In een korte marktupdate van Capriole Investments zegt analist Charles Edwards het volgende over de koers: "Bitcoin handelt tegen de weerstand bij $32.000. Ondanks een golf van positief van nieuws (BlackRock ETF, Ripple-uitspraak en Kennedy Jr.-uitspraak) weet de koers niet boven de $31.000 te geraken.

Als goed nieuws zoals dit niet kan leiden tot meer vraag en prijsstijgingen, dan is er reden tot bezorgdheid en moeten we technisch gezien rekening houden met de $24.000 - $28.000 regionen".

Fundstrat's Tom Lee voorspelt een bitcoin rally naar $200.000
bitcoin weekgrafiek, bron: Capriole Investments
Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...