Tesla hodled zijn 184 miljoen dollar aan bitcoin (BTC)

Tesla heeft het afgelopen tweede kwartaal géén bitcoin (BTC) verkocht. In 2021 is er voor 1,5 miljard dollar aan bitcoin gekocht, waarvan driekwart in 2022 is verkocht. De resterende 184 miljoen dollar blijft voorlopig nog in de bedrijfskas.

Het is het vierde kwartaal op rij dat CEO Elon Musk & co de bitcoinvoorraad ongemoeid laat. Aan het einde van kwartaal twee stond de netto waarde op 184 miljoen dollar, zo blijkt uit de rapportage. Deze bitcoin heeft zijn afgelopen twee kwartalen zijn waarde behouden.

In 2022 is er ruim 30.000 bitcoin verkocht, wat destijds 75% van de totale voorraad vertegenwoordigde, voor 936 miljoen dollar.

Tesla hodled zijn 184 miljoen dollar aan bitcoin (BTC)
bron: kwartaalrapporatege Q2 Tesla

Toen Tesla in maart 2021 voor maar liefst $1,5 miljard aan bitcoin kocht, waarna de koers plots door de $40.000 schoot, wilde Musk bitcoin ook als betaalmiddel introduceren. Dat plan viel echter in het water omdat Tesla bezwaren had tegen het energieverbruik van bitcoin, waarna de koers weer fors daalde.

Dit jaar heeft Tesla de verwachtingen van analisten overtroffen, met een gerapporteerde aangepaste winst per aandeel van $0,91, wat $0,09 hoger is dan de voorspellingen van analisten. Ook de omzet overtrof de verwachtingen, met $24,9 miljard aan inkomsten in Q2, wat 0,81% boven de verwachtingen lag. Dat vertaalde zich niet naar de beurs, want het aandeel Tesla daalde woensdag met ruim 4%.

Ook bitcoin is deze week bijna 5% gedaald, maar de koers staat inmiddels weer boven de $30.000.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCTesla

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...