Deze bitcoin miner heeft nu 2.700 BTC op de balans

Argo Blockchain heeft een netto winst geboekt van 1,6 miljoen pond (~1,9 miljoen euro) over het afgelopen kwartaal. Dat zijn weliswaar groene cijfers, maar wel ruim 90% minder winst in vergelijking met kwartaal één van 2021. Dat is grotendeels verklaarbaar door een lagere bitcoin prijs.

Bitcoin zat het afgelopen kwartaal in de range rond $40.000, maar was vorig jaar rond dezelfde periode nog $60.000 waard. Argo heeft daar als miner natuurlijk last van omdat ze de btc grotendeels op de bedrijfsbalans aanhouden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijf uit Londen, genoteerd aan de London Stock Exchange (LSE), zag zijn omzet met 9% stijgen ten opzichte van vorig jaar tot 14,9 miljoen pond ( ~17,5 miljoen euro). Een verklaring van meer inkomsten is dat het bedrijf in 2021 fors heeft geïnvesteerd in meer rekenkracht. Hoe meer rekenkracht een bedrijf kan inbrengen, hoe groter de kans dat men het volgende block op de blockchain mag minen binnen het proof-of-workprincipe.

Tussen januari en maart 2022 wist Argo 470 bitcoin te minen, dat is een ruime stijging ten opzichte van de 387 een jaar eerder. Ze hebben nu 2.700 bitcoin op de balans (peil van 31 maart 2022).

Argo heeft de afgelopen weken $70,6 miljoen geleend van een dochteronderneming van de New York Digital Investment Group (NYDIG) om mijnbouwapparatuur te kopen voor zijn Helios-faciliteit in Texas. De huidige capaciteit van die locatie is ~200 megawatt met een maximum van 800 megawatt.

Ook de resultaten van miners zoals Riot en CleanSpark zijn positief met die onlangs groene kwartaalcijfers konden overleggen.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.