Goed eerste kwartaal voor miners Riot en CleanSpark

Goed eerste kwartaal voor miners Riot en CleanSpark

Bicoinminers CleanSpark en Riot hebben de cijfers van het vorige kwartaal openbaar gemaakt. Er werd winst gemaakt en de omzet ging omhoog. Analisten reageren gemengd.

CleanSpark presteert beter dan verwacht

De bitcoinminer CleanSpark richt zich op het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. In het eerste kwartaal van dit jaar werd een omzet gerapporteerd van $41,6 miljoen en een winst vóór belasting van $22,5 miljoen. Dat klinkt goed en dat vonden analisten ook. CleanSpark overtreft met deze cijfers de gemiddelde verwachting van beleggers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Terwijl de hele sector te maken kreeg met tegenwind op macro-schaal, vooral gedreven door een lagere bitcoinprijs, bleven wij onze ‘infrastructuur-eerst-strategie uitvoeren,” zei CEO Zach Bradford in een verklaring.

CleanSpark heeft de benodigde apparatuur in eigendom en eigen beheer. Voor de elektriciteit kijkt het bedrijf vooral naar schone energie. De kennis over energienetwerken en -opslag wordt ook ingezet om bedrijven en consumenten te helpen met energievraagstukken voor hun vastgoed. Dit staat los van bitcoinmining, maar past wel in de groene strategie.

Riot presteert beneden verwachting

Riot is een van de grootste bitcoinminers en rapporteerde een kwartaalomzet van $79,8 miljoen. Dat is een flinke groei ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2021 toen de omzet $23,2 miljoen was. De winstmarge bleef ten opzichte van kwartaal 1 van 2021 bijna gelijk met 67%, ondanks een lagere gemiddelde bitcoinprijs. Er werd dit jaar efficiënter gemined.

CEO Jason Les spreekt zich in de verklaring uit over de stabiliteit van Riot. “Onze verticaal geïntegreerde bedrijfsstrategie van eigendom, exploitatie en productie heeft onze groei versneld en heeft geholpen om ons te beschermen tegen voortdurende wereldwijde problemen met de toeleveringsketen,” zegt Les.

Analisten waren minder onder de indruk van de cijfers van Riot. De omzet viel lager uit dan verwacht. De koers van zowel CleanSpark (-7,3%) als Riot (-15,3%) is deze week gezakt. Maar dat heeft wellicht minder met het eerste kwartaal van 2022 te maken dan met marktomstandigheden van vandaag.

Lees meer over:
mining miners bitcoin mining

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties