Deze Bitcoin startup sleept ruim 21 miljoen euro aan vers durfgeld binnen

Bitcoin bedrijf Komainu heeft 25 miljoen dollar (21 miljoen euro) opgehaald in een zogenaamde Serie A financieringsronde. Dat maakt de start-up, gevestigd op het Britse eiland Jersey, in een persbericht bekend.

Komainu is een specialist in het bewaren van private keys, de sleutels die toegang geven tot Bitcoin. Naarmate de institutionele interesse in de asset groeit, is er ook een toenemende behoefte aan specialisten die de sleutels veilig bewaren en verzekeren. De recente overname van Curv door PayPal maakt dat eens te meer duidelijk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin custodian haalt geld op

Het lijstje van investeerders is indrukwekkend, met daarop onder meer de Britse bekende hedgefonds investeerder Alan Howard, eigenaar van Elwood Asset Management. Dat is de firma die ook geld steekt in Lightning start-up BottlePay én aandeelhouder is van One River Digital Asset Management.

Howard (57) is volgens Forbes één van de meest invloedrijke geldmanagers van het Verenigd Koninkrijk. Het zakenblad schatte zijn vermogen in 2019 op 1,6 miljard dollar.

Naast Howard doen ook namen zoals Galaxy Digital, NOIA Capital en Nomura Research Institute mee.

Komainu, opgericht in 2018, is een joint venture tussen drie bedrijven Nomura, Ledger en CoinShares. Nomura is een vrij grote financiële dienstverlener en broker-dealer uit Japan. Ledger is een bekende fabrikant van hardware wallets uit Parijs en Coinshares is een investeringsfonds uit de VS. Gezicht van Coinshares is Meltem Demiros, geboren in Nederland met een Turkse achtergrond.

Het durfkapitaal wordt gebruikt om sneller te groeien en diensten aan te bieden aan prime brokers en dealers in de industrie.

Snel groeien

Met vers kapitaal bij de hand is het in Saint Helier, Jersey gevestigde Komainu van plan om wereldwijd uit te breiden, aanvullende activa te ondersteunen en diensten te verlenen aan prime brokerages.

Komainu is gestart in juni 2020 en heeft inmiddels als ruim 3 miljard dollar onder beheer van institutionele beleggers, waaronder vermogensbeheerders, bedrijven en overheidsinstanties.

Andere spelers in de markt zijn onder meer Coinbase, Bakkt, BitGo en Gemini. Ook steeds meer traditionele banken werpen zich op als een betrouwbare custodian van digitale assets. Denk aan grote banken in Amerika, Zwitserland maar ook de Nederlandse banken ING en ABN AMRO werken samen onder de noemer Pyctor om digitale assets te gaan bewaren.

Lees meer over:
markt

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.