Deze bitcoin wallet verwerkt 28.000 transacties per dag

Eén keer per maand komt Bitcoin Focus met een aparte editie over het lightningnetwerk: Lightning Focus. Deze week schrijft Edward weer over tal van onderwerpen: de geschiedenis en de groei van deze secundaire laag bij de diverse beurzen en wallets, een uitleg over RGB én hebben we weer een mooie lijst vol actualiteiten.

Lightning Focus!

De whitepaper van het lightningnetwerk dateert uit 2015 en is geschreven door Joseph Poon en Thaddeus Dryja om het schaalbaarheidsprobleem van bitcoin op te lossen. Dit document vormt de theoretische basis van de secundaire laag.

Sindsdien is er veel gebeurd. In het Premium Focus-verhaal schrijft Edward:

  1. Over enkele mijlpalen in 2015 en 2016 met implementaties en BOLT’s
  2. Over de eerste betalingen met lightning: kattenplaatjes en pizza’s
  3. Over statistieken: capaciteit en betaalkanalen. Zowel in het algemeen als ook het aandeel van beurzen met het pompen van liquiditeit in het netwerk. Dit aandeel ligt rond de 50%!
  4. Qua betalingen zijn wallets belangrijker. Zo verwerkt Wallet of Satoshi elke dag (!) maar liefst 28.000 betalingen. Ter vergelijking: BitPay ontvangt maar zo’n 1.000 lightning transacties per dag… 30% daarvan komt overigens vanaf de Muun-app.
  5. Podcasting 2.0 is goed voor 44 miljoen sats per maand in 345.000 transacties. 

Maar er zijn ook nieuwe ontwikkelingen. Met RGB is er nu een manier om tokens te versturen via lighting. De eerste node en walletimplementatie genaamd de Iris Wallet maakt dit sinds kort mogelijk. Zo kun je in theorie goudtokens via lightning versturen, of een representatie van een aandeel of andere edelmetalen of verzamelobjecten. Allemaal via het bitcoin netwerk!

Deze bitcoin wallet verwerkt 28.000 transacties per dag

Hoe dit precies werkt lees je in het hele artikel op BitcoinFocus.nl, met daarbij nog véél meer lightning insides: de nostr-zoekfunctie van Kollider, nieuws over Strike en veel meer!

Met de kortingscode WELKOMBIJFOCUS kun jij profiteren van een mooi actie! Jij kunt de eerste maand Bitcoin Focus Premium proberen voor slechts 1 euro. Vind je het niets? Dan kun je het abonnement gewoon annuleren.

Naast het hele artikel van Edward lees je natuurlijk in de komende maand ook gewoon elke dinsdag, donderdag en vrijdag een gloednieuwe Focus-nieuwsbrief. Daarmee ben je helemaal op de hoogte!



Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...