Deze Filipijnse effectenbeurs wil Bitcoin platform worden bij acceptatie

In de Filipijnen is het wetboek nog niet ingericht op de bitcoin handel. Philippine Stock Exchange (PSE) wil dé beurs worden waar bitcoin trading plaatsvindt in het land. Daar zijn echter nog niet de juiste wettelijke kaders voor, stelt de effectenbeurs. Dat meldt CNN Philippines.

Onduidelijke richtlijnen

Er zijn verschillende cryptobeurzen beschikbaar in de Filipijnen, maar voor grote effectenbeurzen in het land zijn er blijkbaar nog niet de juiste regels. PSE-directeur Ramon Monzon vertelt dat het bestuur van de effectenbeurs twee weken geleden voor het eerst goed heeft gekeken naar een lokale cryptobeurs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naar eigen zeggen hebben ze de infrastructuur en de juiste bescherming van handelaren om dit op zich te nemen.

De interesse in bitcoin maakt het inmiddels onmogelijk om nog te negeren volgens Monzon.

De beurs wacht nu op de juiste richtlijnen vanuit de financiële waakhonden. De Filipijnse Securities and Exchange Commission (SEC) gooide in 2019 al de eerste lijntjes uit bij banken, beleggers en de bevolking voor input.

Monzon ziet vooral de grote prijsbewegingen als belangrijk onderdeel van de interesse. Hij waarschuwt nog wel:
“Directe rijkdom kan ook onmiddellijke armoede zijn.”

Goedkope bitcoin door fout bij Filipijnse beurs

Door een glitch op de beurs PDAX stond de prijs van bitcoin op dit desbetreffende platform kort 88% lager dan eigenlijk zou moeten. Geluksvogels op de Filipijnse beurs betaalden slechts $6.100 per bitcoin eerder dit jaar.

Dit resulteerde erin dat de handel werd stopgezet. PDAX is een van de grootste cryptobeurzen in Zuidoost-Azië. In Nederland heeft het geen staat van dienst, maar in de Filipijnen is het wel een bekend platform. De naam staat voor Philippine Digital Assets Exchange.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...