Deze gigantische bank met $500 miljard aan activa in beheer lanceert bitcoinfonds

De grootste investeringsbank van Japan met een portfolio van meer dan $500 miljard aan activa onder beheer, beweegt in de richting van bitcoin met de lancering van een eigen fonds.

Bitcoinfonds

Het gaat om Nomura, en dan in het bijzonder haar digitale dochteronderneming Laser Digital Asset Management. Het heeft namelijk de lancering van het Bitcoin Adoption Fund voor institutionele beleggers aangekondigd.

Het op bitcoin gebaseerde fonds zal de eerste dienst zijn waarmee het bedrijf investeringen in cryptovaluta aanbiedt aan de institutionele investeerders van het bedrijf.

Het fonds is ontworpen om beleggers langdurige blootstelling aan bitcoin te geven, waarbij de Japanse financiële kolos gebruikt maakt van Komainu als gereguleerde custodypartner.

Het fonds maakt deel uit van de Laser Digital Funds Segregated Portfolio Company, wat is geregistreerd als een beleggingsfonds. Het voldoet aan de richtlijnen van de Cayman Islands Regulatory Authority en heeft daarnaast ook een licentie als Virtual Asset Regulatory Authority (VARA) gekregen in Dubai.

Aan het roer van Laser Digital Asset Management staat Sebastien Guglietta. Hij vertelt dat bitcoin een van de aanjagers is van “transformatieve veranderingen op de lange termijn”.

Met Nomura komt er nog meer droog kruit aan de zijlijn te staan, waar eerder al grote namen in de Verenigde Staten zich op het toneel voor bitcoin-investeringen mengden. Denk aan namen waaronder BlackRock, Fidelity, JP Morgan, Morgan Stanley, Goldman Sachs, BNY Mellon, Invesco en Bank of America.

Ook in Japan zijn grote partijen met bitcoin bezig. Bekend is dat SBI Motor als dochteronderneming van SBI Holding bitcoin accepteert. En deze SBI Holding is dan weer hetzelfde als het vroegere SoftBank Group.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsJapan

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...