Deze indicator zit op het laagste punt sinds 2018

Op de Onafhankelijkheidsdag in Amerika, waar de handel stil ligt, laat bitcoin een bescheiden winst zien met een stijging naar $19.875.

Neemt niet weg dat we in een bearmarkt zitten en dat zien we ook terug in de on-chainstatistieken van onder meer Glassnode.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Network-to-Value Signal (NVTS)

Het Network-to-Value is de totale waarde van het netwerk (marktprijs x gedolven units, ook wel bekend als de marktkapitalisatie). De aangepaste NVT Signal gebruikt het 90-daagse gemiddelde van de dagelijkse transactiewaarde, wat preciezer is dan het ruwe dagelijkse transactievolume. Met een score van 136 is er sprake van een dieptepunt van de afgelopen vijf jaar.

Ter vergelijking: op de top van de hype (eind 2020 / begin 2021) had deze metric een score van boven de 1.500. Kortom, de markt bodemt behoorlijk uit volgens deze indicator.

Edwards ziet dat de waarde van deze indicator groen uitschiet, een signaal dat de bodem steeds dichterbij komt.

2. Gerealiseerde verlies

Je realiseert pas een verlies op het moment dat je je bitcoin van de hand doet. Glassnode vangt dat on-chain gedrag in de indicator "Realized Loss". Elke dag schatten ze wat er aan verlies is geleden en gerealiseerd op de blockchain. Wat een zekerheid: elke dag realiseren beleggers (en handelaren) verliezen en winsten.

Het gerealiseerde verlies kan nogal per dag verschillen. De pieken staan voor uitschieters in geleden verlies:

  • maandag 13 juni is er een verlies gerealiseerd van 4,7 miljard dollar (bitcoin was toen ook nog meer waard in dollars)
  • ter vergelijking: zondag 3 juli is er 350 miljoen dollar aan verlies gerealiseerd.
Deze indicator zit op het laagste punt sinds 2018
bron: Glassnode

In een bearmarkt is er logischerwijs sprake van steeds meer adressen die onder water staan. Volgens deze peiling is er sprake van 18,8 miljoen adressen die virtueel in het rood staan.

3. Lightning netwerk groeit

Laten we besluiten met een hoopgevend feitje. Het lightning netwerk blijft in omvang toenemen, zo ziet de analist On-chain College. Er is zelfs sprake van een record van 4.064 btc op deze betaallaag. Een groeifactor van x2,45 de afgelopen twaalf maanden. Een feitje waar de lightning believers zich aan kunnen vasthouden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Zijn diepgaande kennis en analytische vaardigheden stellen hem in staat om complexe marktgegevens te ontcijferen en waardevolle inzichten te delen met zijn publiek. Naast zijn professionele bezigheden heeft Wessel een grote passie voor muziek en sport. Hij brengt graag tijd door buiten de digitale wereld en is een fervent bezoeker van concerten en sportwedstrijden. Deze liefde voor live-evenementen weerspiegelt zijn behoefte aan directe ervaringen en interactie met de wereld om hem heen. Wessel is ook iemand die veel waarde hecht aan tijd doorbrengen met zijn familie en vrienden. Of het nu gaat om een spontane uitstap of een geplande vakantie, hij koestert deze momenten en ziet ze als een essentieel onderdeel van zijn leven. Deze uitstapjes bieden hem niet alleen ontspanning en plezier, maar versterken ook zijn banden met zijn dierbaren. Zijn collega's en kennissen in de crypto-industrie waarderen Wessel vooral om zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid. Hij staat bekend om zijn vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband uitstekend werk te leveren, waarbij hij altijd streeft naar het behalen van concrete resultaten. Zijn pragmatische aanpak en toewijding maken hem tot een waardevolle speler in elk project. Wessel's betrouwbaarheid is een ander kenmerk dat hem onderscheidt. In een industrie die soms onvoorspelbaar en volatiel kan zijn, biedt zijn standvastigheid en integriteit een rotsvaste basis voor zijn collega's, lezers en volgers. Zijn vermogen om consistente en betrouwbare analyses te leveren, heeft hem een gerespecteerde stem in de gemeenschap gemaakt. Samenvattend combineert Wessel zijn uitgebreide kennis van de cryptomarkt met een rijk persoonlijk leven vol muziek, sport en familie. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.

1 comment