Week in Bitcoin: houd deze indicator goed in de gaten, zegt Peter Brandt

Week in Bitcoin: houd deze indicator goed in de gaten, zegt Peter Brandt

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd? Een selectie van het nieuws van afgelopen week.

ING waarschuwt voor bitcoinoplichters

Oplichters proberen steeds vaker via je mobiel je geld te stelen. Gebruikers van de ING-app kregen vandaag een extra waarschuwing hiervoor.

Deze maand nieuwe bitcoin ETF genoteerd aan Euronext Amsterdam

In Nederland wordt er binnenkort weer een nieuw bitcoinfonds gelanceerd. Na de bitcoin exchange traded-note (ETN) van VanEck brengt ook het Londense Jacobi Asset Management een bitcoin exchange-traded fund (ETF) op de markt.

MicroStrategy koopt 480 bitcoin (BTC) bij

MicroStrategy heeft 480 bitcoin aan zijn satoshi schatkist toegevoegd. Dat maakt de CEO van het bedrijf, Michael Saylor, bekend via zijn Twitter-account.

El Salvador slaat 80 extra bitcoin in

El Salvador heeft 80 bitcoin gekocht tegen een marktprijs van $19.000. Dat maakt president Nayib Bukele bekend via Twitter, die de aankopen met een plaatje deelt. Er zit nu ~2.271 bitcoin in de schatkist van het Latijns-Amerikaanse land.

Lol, het bedrijf 'HODL' verkoopt alle bitcoin na dalingen

De investeerders van Cypherpunk Holdings (HODL) verkochten recentelijk alle bitcoin. Het bedrijf uit Canada verkocht ruim 214 bitcoin, dat is de gehele spaarpot in bitcoin.

Bitcoin powerhouse Grayscale daagt SEC voor rechter

Grayscale daagt de Securities & Exchange Commission voor de rechter. Dat maakt CEO Barry Silbert van Digital Currency Group bekend, de moedermaatschappij achter de investeerder, in een persbericht. Eerder heeft Silbert al gedreigd met een gang naar de rechter en dat wordt nu werkelijkheid.

Bankcommissie BIS wil maximale blootstelling aan cryptovaluta van 1%

Een commissie van de Bank voor Internationale Betalingen (BIS) heeft een limiet voorgesteld voor de blootstelling van traditionele banken aan cryptoactiva.

Blockchain.com en Deribit vroegen om liquidatie van Three Arrows Capital

BlockchainCom en Deribit waren betrokken bij het faillissement van Three Arrows Capital. Beide partijen zijn schuldeisers van het crypto-hedgefunds.

CNBC: FTX dichtbij overname BlockFi voor slechts $25 miljoen

Cryptobeurs FTX staat op het punt om BlockFi op te kopen voor 'slechts' $25 miljoen. Laatstgenoemde kwam de afgelopen weken flink in de financiële problemen. BlockFi werd tijdens een laatste investeringsronde ingeschat op een waarde van $4,8 miljard.

Deze bitcoin indicator zakt naar diepste punt sinds 2015

In het meest recente weekoverzicht van on-chain analysebedrijf Glassnode komt naar voren dat de bitcoin "Reserve Risk" indicator richting het laagste punt sinds de bearmarkt van 2015 beweegt. De laatste keer dat we bij dit niveau in de buurt kwamen was tijdens de COVID-19 crash van maart 2020.

Peter Brandt over bitcoin: houd deze indicator goed in de gaten

Investeerder Peter Brandt ziet in de bitcoindominantie een belangrijke indicator. Hij deelde op Twitter een grafiek met het in zijn ogen belangrijkste punt dat een run omhoog voor bitcoin zou kunnen betekenen.

Analist waarschuwt voor scherpe daling onder $20.000

Een van de analisten die het nogal somber inziet, is Cheds, een pseudonieme handelaar op Twitter met maar liefst 268.800 volgers. Op basis van een aantal technische indicatoren waaronder een achtdaagse Exponential Moving Average (EMA) indicator om een koerstrend te bepalen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin weekoverzicht

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties