Deze mensen willen bitcoin opslaan in DNA van een muis

1066 totale weergaven

Sinds dat bitcoin bestaat is er een belangrijke vraag die iedereen zelf moet beantwoorden: hoe wil ik mijn bitcoin opslaan? Twee anonieme bedenkers geven op die vraag een opmerkelijk antwoord: bitcoin opslaan in het DNA van een muis.

Financiering

De financiering van het project is twijfelachtig. De bedenkers hebben een zogenaamde DAO opgezet. Met het kopen van bijbehorende tokens kun je in theorie deeleigenaar worden van de muis met het bitcoin-DNA. Ook zijn er plannen voor het nageslacht van patient 0.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op de redactie van Bitcoinmagazine.nl hebben we niet zoveel met tokens en NFT’s. Mocht je zelf wel interesse hebben en dit project willen steunen dan vind je hier meer informatie. Er is overigens niets mis met crowdfunding an sich, het is een mooie manier om geld op te halen voor een (passie)project.

Let op! In de wereld van bitcoin en cryptocurrency’s zijn er geen garanties. Er is een grote kans dat dit voorlopig bij een groots idee blijft en niet daadwerkelijk van de grond komt. De identiteit van de initiatiefnemers is ook nog niet bekend.

Also read
Bitcoin en private keys. Wat zijn het en hoe werkt het?

 

De praktijk

In de praktijk moet een muis de toegang tot bitcoin met zich mee gaan dragen. Niet met een halsbandje of ander fysiek voorwerp, maar in zijn eigen DNA. Naar eigen zeggen kwam de bedenker op het idee net voor het slapen gaan. Hij omschrijft zichzelf als een kunstenaar. Het idee bleef hangen: “De weken daarna begon ik rond te kijken om te zien of het mogelijk was om het experiment uit te voeren. Ik vond het leuk om me voor te stellen hoe dit ons in de toekomst zou beïnvloeden.”

Het verdienmodel komt hier ook weer om de hoek kijken: de waarde van de muis (en dus de tokens) is volgens de bedenker direct gekoppeld aan de koers van bitcoin: “We hebben de waarde van de muis rechtstreeks aan Bitcoin gekoppeld en deze zal fluctueren met de dagelijkse waarde van Bitcoin. Misschien is het over tien jaar $ 100 miljoen waard, of misschien is het niets waard.”

Dit idee is volgens de kunstenaar vooral als kunst bedoeld, maar er is natuurlijk ook gewoon wetenschap voor nodig. Er zijn al verschillende methodes om informatie in ons DNA te verstoppen, dus in theorie is het een mogelijkheid. Gaan we straks onze private keys opslaan in onze eigen huisdieren?

Het plan is om met een bedrijf samen te werken om de toegang naar de bitcoin ook over te laten gaan van generatie op generatie. Eigenlijk is het een luguber idee, de bedenkers filosoferen in een blogpost ook over hoe de bitcoin uiteindelijk weer op de markt moet komen. Ze denken aan een veiling wanneer het diertje is gestorven.

Als de stap met het DNA niet lukt wordt er ook gekeken naar een virus met de private key erin verwerkt.

De bedenkers van dit plan zijn allicht wel iets op het spoor. Maar het hele (verdien)model zit vol met rare hordes en met mogelijke problemen. Als het ze gelukt is om een familie van bitcoinmuizen te fokken komen we er ongetwijfeld op terug. Als dat niet het geval is zal dit idee snel in de ijskast worden gezet. Tot er weer iemand komt die denkt dat het opslaan van geld in levende wezens een goed idee is.

Also read
Opnieuw wint een kleine bitcoin miner een ‘lot’ uit de loterij

 

Complete straat op de schop voor man in Eindhoven die vanuit huis bitcoin wil minen

 

Zoon vergiftigt vader en ript $400.000 aan bitcoin

 

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...