Deze Mexicaanse miljardair gaat voor primeur met Bitcoin bank

369 totale weergaven

De Mexicaanse miljardair Ricardo Salinas Pliego wil bitcoin accepteren met zijn eigen bank. Banco Azteca moet de eerste bank worden in Mexico die deze stap zet.

Salinas is sinds vorig jaar fervent bitcoiner. Hij steekt zijn ideeën en doelen niet onder stoelen of banken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin en banken

Banco Azteca is een van de grootste banken in het land en heeft zo'n 19 miljoen betaalrekeningen en 16 miljoen spaarrekeningen.

Opvallend detail: tot 2019 was de bank gevestigd in El Salvador. Dat land zette recentelijk BTC naast de dollar als officiële nationale valuta.

Het onderwerp kwam ter sprake in een Twittergesprek tussen Michael Saylor en Salinas. Saylor is sinds 2020 met zijn bedrijf MicroStrategy vol in bitcoin gestapt. En ook Salinas laat zich vaak horen over bitcoin.

Hij noemt de dollar en andere nationale valuta pure oplichting.

Salanas vindt dat elke investeerder een beetje bitcoin in zijn of haar portfolio moet hebben. Hijzelf zit met 10% van zijn portfolio in BTC,

Daarom is de stap naar bitcoin voor zijn bank ook een relatief kleine. Hij is zelf overtuigd en nu wordt het een uitdaging om te kijken of hij dit kunststukje voor elkaar krijgt.

Salinas

Salinas is de derde rijkste man van Mexico met een geschat vermogen van zo'n $12,9 miljard. Het grootste gedeelte van zijn fortuin verdiende hij als oprichter en directeur van Grupo Salinas. Met name zijn aandeel in Grupo Elektra maakte de man rijk.

Dat is een financiële diensteverlener die via Banco Azteca leningen geeft aan Mexicanen met een laag- of middeninkomen. Deze praktijken gaan niet altijd even netjes, Salinas is dan ook zeker niet van onbesproken gedrag.

Zo betaalde Salinas in 2006 $7,5 miljoen nadat hij werd aangepakt door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hij zou $109 miljoen aan aandelen hebben verkocht zonder dat te melden. De zaak werd gesetteld met die miljoenen boete.

Lees meer over:
bankBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...